Alacakları için hırsız oldular!

Alacakları için hırsız oldular!

Kartepe İlçesinde bir fabrikanın makinalarının çalınması olayının detayları, herkesi şaşırttı. Polisin düzenlediği operasyon sonucu yakalanan 7 şüphelinin kapanan fabrikanın işçileir olduğu ve alacakları için hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

Kartepe İlçesinde kurulu bulunan ve 2022 yılında Konkordato ilan ederek kapanan fabrikanın, 07 Ocak 2024 günü içerisinde bulunan bazı makinaları çalındı. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Ekipleri, 7 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan, fabrikada çalınan makinalarda iş yerine geri teslim edildi. Şüphelilerden bir kişiye ev hapsi verilirken 2 kişi tutuklandı. Diğer 4 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest kaldı.

ALACAKLARINI ALAMAYAN İŞÇİLER
Adli sürecin tamamlanması sonrası, o olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Kapanan fabrikaya giren ve hırsızlık olayını gerçekleştirilen kişilerin , fabrikanın kapanması ile birlikte işsiz kalan ve alacaklarını alamayan kişiler olduğu öğrenildi.

FABRİKA KAPANMIŞTI
Kartepe Uzuntarla'da kurulu bulunan Elimsan Fabrikası, 2022'de konkordato ilan etmil ve süre bitiminde de kapanmıştı. İşçilerin aylarca maaş alamadığı fabrikanın yatırımcısı, işletmenin tüm faaliyetlerini durdurduktan sonra 200’ün üzerinde mavi ve beyaz yakalı personeli işten çıkarttı. Maaşlarını alamayan işçilerin bağlı bulunduğu Birleşik Metal İş Sendikası, çalışanların mağduriyetine çözüm bulunması içim Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile görüştü. Yavuz'un girişimleri ile Ücret Garanti Fonu’ndan çalışanlara 3 aylık ödeme gerçekleştirildi. Ancak, bu ödeme sonrasında işçilere ödeme yapılmadı. Tazminatlarını alamayan yaklaşık 300 işçi mağdur oldu.

HERKESİ ŞAŞIRTTI
İşçilerin alacak ve tazminatları konusunda belirsizlik devam ederken, 7 işçi çözümü fabrika malzemelerini çalmakta buldu. Fabrikaya gizlice girerek 70 milyon değerinde 13 CNC makinesini çalan ve tırlara yükleyerek Başiskele İlçesinde bir akaryakıt istasyonunun arkasına sakladıkları tespit edilen 7 işçi, polisin operasyonu ile yakalandı. Hırsızlık olayının altından çıkan detaylar herkesi şaşırttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.