Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ACI BAL

ACI BAL

 

Gebzespor hangi ligde mücadele ediyor diyenlere BAL liginde derken komplekse girdiğimiz bir ligdeyiz.

Statüsü düzmece ve tamamen amatör bir ligdeyiz.

Hakemleri stajyer, sahaları ve tribünleri derme çatma bir ligdeyiz 5 yıldır.

Futbolcuların konsantrasyon sorunu yaşadığı; rakibi ve ligi küçümsediği ve rehavete kapılmaya son derece elverişli bir ligdeyiz.

Kalitenin çok fark yaratmadığı gününde olanının daha çok mücadele edenin kazandığı bir ligdeyiz.

Ekim’e doğru başlayan lig, Nisan’da bitiyor. İddian yoksa Aralık ayında bile havlu atma ihtimalin oluyor.

6 ay ara veriliyor. Futbolu unutuyorsun bu ligde.

Bir çok maçta Eskiçarşı taraftarı olmasa maçta olduğumuzu unutacağımız bir ligdeyiz. Ambiyans yok, coşku yok.  Bir çok statta sessiz sinema izliyoruz. Futbol şov ve görsellik oyunudur. Kimsenin maç izleme, takımını destekleme hakkını taraftarlardan almaya hakkı olmamalıdır. 

Birbirimizi kandırmayalım, büyük camiaların bu ligde ne işi olur? Büyük camia isek buna göre ortak hareket etmeliyiz. Ortak hareket etmiyoruz.

Gebzespor yönetimi bu sıkıntılara çözüm üretmeli ve taraftarla takımı bütünleştirip taraftar gücünden içerde ve dışarda doğru şekilde faydalanmalıdır. Gebzespor en önemli güçlerinden biri taraftarıdır. Bu gücü takımla bütünleştirmelidir. Hedefe giderken bu tarz sektelere müsaade edip enerjiyi düşürmemek gerekir.

Gebzespor 2-1 kazandığı Beylerbeyi maçından sonra son derece kötü maçlar çıkardı.

O maça başladıklarında bize şunu göstermişlerdi; Biz bu maçı alıp gideceğiz izlenimi verişlerdi. Öyle bir hırsla 90 dakika sahanın her yerinde pres yapan, koşan ve maçı isteyen bir Gebzespor vardı. O takıma son haftalarda ne oldu? Fikstür avantajı dedikleri şey mi rehavet yarattı! Biz Maltepe’yi Beylerbeyi’ni deplasmanda yenmiş takımız. Diğerlerini nasıl olsa yeneriz düşüncesi mi hakim di?

 Son haftalarda Gebzespor maçlara biz bu maçı istiyoruz diyerek ve maçın sonuna kadar bunu göstererek mücadele etmiyor. Maçların kaderi bazı futbolcuların bireysel yeteneklerine kalmış.

Beylikdüzü maçının ilk yarısında, Derince maçının belli bölümlerinde, Kestel maçında ve son olarak Karasu maçında ağırlığını hissettiremeyen ve zaman zaman rakibe mahkum oynayan bir takım izledik. Faturayı Karasu kesti. Maltepe’nin berabere kalması teselli oldu.

Gebzespor futbol takımı; kendisini desteklemeye gelenlere; Biz bu maçı alacağız hırsıyla mücadele ettiğini göstersin yeter! Gebzespor maçlarını kazanır ve hedefine yürür. Hiçbir şey kazanmadığımızı 3 puanlık sistemde 2 hafta her şeyin terse dönebileceğini unutmayalım. Bunu sık sık hatırlatmak yarar var. O hırsla, o sorumluluk anlayışıyla mücadeleyi son düdüğe kadar bırakmayalım. Saygılarımla.

Bu yazı toplam 1598 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi