6 yaşındaki CAS asırlık oyunu  4/4’lük performansla sahneledi

6 yaşındaki CAS asırlık oyunu 4/4’lük performansla sahneledi

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner tarafından 2017’de kurulan Cihangir Atölye Sahnesi asırlık alaturka; İki Efendi’nin Uşağı’nı Gebze’de BİLKAR’ın ev sahipliğinde dört dörtlük performansla sahneledi. Teşekkür çiçeğini CHP Darıca Belediye Başkan adayı adayı Saide Arslan Çalışkan’dan aldı

Gebze’nin kültür sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü; Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR ülke genelinden tiyatro topluluklarını, Gebzeli tiyatroseverler ile buluşturmayı sürdürdü. İstanbul’dan Cihangir Atölye Sahnesi, İki Efendi’nin Uşağı adlı alaturka oyunu, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde müthiş bir performansla sahneledi.

ASIRLIK KLASİK

tiyatro-4.jpg

İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin dilimize Rekin Teksoy tarafından çevrilen eseri; yüzyıllardır dünya çapında büyük ilgi gören klasik komedyası, Kıvanç Kılınç’ın 19. yüzyıl İstanbul’a uyarlaması ve Muhammet Uzuner’in orta oyununa yaslanan rejisi ile Gebze’de de tiyatroseverler ile buluştu. Oyunda rolleri usta tiyatrocular Alper İrvan, Ayça Öztürk, Berfin Karatay, Canberk Dikmen, Can Seçki, Erdi Öztürk, Gözde Yıldız, Osman Onur Can ve Yusuf Kısa paylaştı.

www.cihangiratolyesahnesi.com/ikiefendininuşağı

Oyunu Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve Darıca Belediye Başkan aday adayı Avukat Saide Arslan Çalışkan, CHP İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları eski Başkanlarından Kemal Nişancı ve nazik eşi Melek Seyhan Nişancı da izledi.

tiyatro-14.jpg

Oyun bitiminde BİLKAR’ın topluluğa teşekkür çiçeği, Saide Arslan Çalışkan sahneye çağrılarak takdim edildi.

YOLUN AÇIK OLSUN ELİF

tiyatro-2-2.jpg

Elif Gökçe Şentürk, Hayal isimli kitabıyla Çayırova 4’ncü Kitap Fuarı’na da katıldı. Kitabını Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Sadettin Arıkboğa ve Çayırova Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Fikret Torun için de imzalattı.

Öte yandan BİLKAR’da 2017-2018 yıllarında drama ve piyano eğitimi için gelen, Hayal diye adlı ilk kitabı bu sene içinde yayınlanan Mustafapaşa Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Elif Gökçe Şentürk de izleyiciler arasında yer aldı. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Şentürk’ü de sahneye davet ederek çiçek verdi. Kitabından ötürü kutlayıp, “Yolun açık olsun” dedi. Başkan Dikkatli oyun öncesi yaptığı selamlama konuşmasında ise özetle şunları söyledi:

BİLİNCİMİZ ÇOĞALDIKÇA

EKMEK TALEBİMİZ ARTACAKTIR

tiyatro-3.jpg

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli topluluğu oyun bitiminde kuliste de kutlayarak ilerleyen zamanlarda yine Gebze’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

“Kültür ve sanata dönük baskıların giderek arttığı bir dönemdeyiz. Tiyatrolar, konserler ve benzerler etkinlikler sürekli yasaklanıyor.

Öte yandan pahalılıktan dolayı insanlar gidemez oldular. Ekmek derdine düştüler ama ekmeğimizin çoğalması için daha çok tiyatroya gitmeliyiz. Bilincimiz çoğaldıkça, ekmek talebimiz artacaktır.

EMEKÇİLERİ ÖĞRENCİLERİ

TİYATRO İLE BULUŞTURUYORUZ

Bu akşam burada, bir arada olmamız önemli. Neredeyse hepiniz, sınır komşumuz İstanbul’un ilçelerinde de tiyatro dahil kültür sanat etkinlikleri takip ediyor, izliyorsunuz. Yerelde de BİLKAR’a desteğiniz çok önemli. Biz İstanbul’a kıyasla çok daha düşük bilet bedelleri ile emekçileri, kadınları, öğrencileri tiyatro ile buluşturmaya çalışıyoruz.

Hepimize, hep birlikte teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.