5 bin metreküplük  yeni su deposu

5 bin metreküplük yeni su deposu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nin kesintisiz sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılamak için 5 bin metreküp kapasiteli yeni su deposu ve içme suyu terfi merkezi inşa çalışmalarına başladı.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucunda içme suyunun önemi her geçen gün artarken depolanması da çok büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda, yeni yerleşim alanlarının oluşması, hizmet verilen nüfusun artması, mevcut deponun hem ihtiyacı karşılayamaması hem de kullanım ömrünü doldurması gibi nedenlerle Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde 5 bin metreküp kapasiteli yeni içme suyu deposunun yapımına başlandı.

HAFRİYAT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
İSU Genel Müdürlüğü, ilçeye sağlıklı içme suyunu kesintisiz sağlamak amacıyla harekete geçti. Körfez ilçesinde yer alan mahallelerin kesintisiz su ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposunun zemin güçlendirme çalışmaları sonrasında hafriyat çalışmaları da tamamlandı. 5 bin metreküp kapasiteli depo ile birlikte 1 adet içme suyu terfi merkezinin yapılacağı çalışmalarda ayrıca 270 metre uzunluğunda 600mm, 700mm ve 800 mm çaplarında çelik borular ile 300mm ve 400mm çaplarında düktil font borular kullanılarak bağlantı çalışmaları yapılacak.


KESİNTİSİZ SU TEMİNİ HEDEFİ
2024 yılı yatırım programı kapsamında devam eden depo ve terfi merkezi inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki su ihtiyacının uzun yıllar boyunca kesintisiz bir şekilde karşılanması sağlanacak ve olası arızaların neden olduğu su kesintilerinde bölge halkının ihtiyaçları uzun süreli olarak karşılanabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.