4*4’lük performans  ayakta alkışlandı

4*4’lük performans ayakta alkışlandı

BİLKAR Tiyatro Topluluğu, emekçi kenti Gebze’de kentin insan dokusuyla örtüşen Ayak Bacak Fabrikası’nı tiyatroseverler ile buluşturdu. Oyuna kısa sürede, Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde, günlük mesai sonrası provalarla hazırlanan topluluk performansı ile oyun bitimi ayakta alkışlandı

Gebze’nin kültür sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü; Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın tiyatro topluluğu, pandemi sürecinin ardından ilk defa yeni bir oyunla Gebzeli tiyatroseverlerle buluştu.

ÜÇ AYDA, MESAİ

SONRASI PROVAYLA

Sermet Çağan’ın eseri Ayak Bacak Fabrikası adlı oyuna BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde üç ay gibi bir zaman diliminde, asıl işleri bittikten sonra mesainin ardından provalarla hazırlanan topluluk, yeni oyununun prömiyer diye adlandırılan ilk gösteriminde, ayakta alkışlandı.

EMEKÇİ KENTİNE ÖZGÜ

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli oyun öncesi yaptığı konuşmada emekçi kenti Gebze’de Payidar’dan sonra yine işçiyi, emekçiyi ilgilendiren; ölümlü olanları “iş cinayeti” diye tanımlanan iş kazalarına da atıfta bulunan, Türkiye’nin birçok yerinde birçok topluluk tarafından da sahnelenen Ayak Bacak Fabrikası’nı tiyatro toplulukları ile sahnelemekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

ÖTEKİ İSRAİL’DEN YANAYIZ

Ülkemiz ve dünyamız gündemindeki İsrail’in faşizme ve soykırıma dönüşme evresindeki Filistin saldırısına değindi. İsrail Hükümeti’nin tutumundan tüm İsrailliler’in sorumlu tutulamayacağını kaydeden Dikkatli başta komünist, sosyalist çizgideki partiler ve bireyler olmak üzere yüksek oranda İsrailli’nin Hükümet’i sıkıştırdığını, aynı zamanda sivil saldırılara yönelen Hamas’ın da tutumunu benimsemediğini açıkladığını söyledi. Dikkatli, “Öteki İsrail var. Biz öteki İsrail’den yanayız” dedi.

tiyatro-1-kopya11.jpg

Tiyatroseverler oyun bitiminde tüm oyuncuları ve yönetmen Abbas Kırçıl’ı ayakta alkışladı.

u.jpg

Tüm Emeklilerin Sendikası Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, Abbas Kırçıl’a; tiyatro yazarı ve yönetmeni de olan oyuncu Fatih Erdaş’a bir öğrencisi çiçek vererek kutladı.

tiyatro-5.jpg

Topluluk oyuncuları Osman Hamdi Bey’deki ilk gösterime hazırlanırken bir arada bu pozu verdi: Derya Ağdaş (Çöpçü), Fatih Erdaş (Öküz), Sedat Kaynar (Seyyar satıcı), Zeynep Özer Ala (Kadın), Gülcan Doğan (Kız), Adem Taştekin (Şef), Rıdvan Sarıoğlu (Papaz), Burak Yalçın (Mahkum genç), Selma Çamyurdu (Sağlık uzmanı) Özgür Özbay ve Celal Kaya (Derebeyleri, polisler, yargıçlar, siyasetçiler)

tiyatro-6.jpg

tiyatro-7.jpg

tiyatro-8.jpg

tiyatro-9.jpg

Zemin katta kapalı gişe

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nin zemin katını, ilave sandalyeler ile birlikte dolduran yaklaşık 350 tiyatrosever arasında BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, BMİS Gebze Şube yönetim kurulu üyesi Fehmi Elmacı, BMİS Gebze Bölgesi Örgütlenme Uzmanı Nihat Akyol, Tüm Emeklilerin Sendikası Gebze Şube Başkanı ve şair Cemil Yüksek, Eğitim-Sen Gebze Şube Kadın Sekreteri Meryem Meriç ve Şube Örgütlenme Sekreteri Elif Aksu ile şubenin eski başkanları Oğur Aydın ve Güngör İrdem , CHP Gebze Kadın Kolları eski Başkanı Ülker Yiğit ve eski İlçe Sekreteri, aynı zamanda Gebze’de Sosyal-İş Sendikası’nın iki üyesinden biri olan Dilesen Karataş, Kocaeli Barosu eski yönetim kurulu üyelerinden Avukat Yüksel Genç’in de aralarında bulunduğu çok sayıda tiyatrosever izledi.

katilim-5.jpg

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nin 320 koltuk kapasiteli zemin katında ilave plastik sandalyelerde eklendi. 350’ye yakın tiyatrosever oyunu beğeni ile izledi.

katilim-3.jpg

MEVZUU İŞÇİ VE İSG OLUNCA: -Sağdan sola- BMİS Gebze Bölgesi Örgütlenme Uzmanı Nihat Akyol, Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ve Gebze Şube yöneticisi Fehmi Elmacı oyun bitiminde toplulukla birlikte aynı fotoğraf karesinde bir araya geldi.

katilim-4.jpg

Tüm Emeklilerin Sendikası Gebze Şube Başkanı emekli öğretmen Cemil Yaman, genç meslektaşı, Eğitim-Sen üyesi Bilal Öztürk ile.

katilim-1.jpg

-Soldan sağa- Emin Yüken, Mahmut Özdoğan, Volkan Karadağ, Aslı Akbaş Karadağ, Eylül Yıldırım, Şebnem Dörtışık Yıldırım

GEBZE’DE SANAT DAYANIŞMASI: BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın da koristleri arasında yer aldığı Gebze Musiki Topluluğu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Emin Yüken, Erbil Aydın Gönül Dostları TSM Korosu yöneticisi Şebnem Dörtışık Yıldırım ve güzel kızı Eylül ile birlikte her iki koronun üyeleri Aslı– Volkan Karadağ çifti ve Mahmut Özdağan da oyunu keyifle izledi.

katilim-2.jpg

BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nun gerek kendi sahnelediği gerekse Gebze dışından topluluk ağırladığı hiçbir oyunu kaçırmayan CHP Gebze Kadın Kolları eski Başkanı Ülker Yiğit, Ayak Bacak Fabrikası’nı da en sevdiği yerden, ön sıradan izledi.

BİLKAR BU SEFER CİHANGİR ATÖLYE SAHNESİ’Nİ AĞIRLAYACAK

İki Efendi’nin Uşağı 8 Kasım’da

BİLKAR bir taraftan da ülke genelinden tiyatro topluluklarını, Gebzeli tiyatroseverler ile buluşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul’dan Cihangir Atölye Sahnesi, İki Efendi’nin Uşağı adlı oyunla Gebzeli tiyatroseverler ile buluşacak. Oyun, 8 Kasım Çarşamba günü akşamı 19.00’da Gebze, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli tüm tiyatroseverleri oyuna davet etti.

ALATURKA KOMEDİ

İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin dilimize Rekin Teksoy tarafından çevrilen eseri; yüzyıllardır dünya çapında büyük ilgi gören klasik komedyası, Kıvanç Kılınç’ın 19. yüzyıl İstanbul’a uyarlaması ve Muhammet Uzuner’in orta oyununa yaslanan rejisi ile “Alaturka” bir komedi olarak sahneleniyor.

iki-efendi.jpg

80 dakika süreli tek perdelik oyunda rolleri; Alper İrvan, Ayça Öztürk, Berfin Karatay, Canberk Dikmen, Can Seçki, Erdi Öztürk, Gözde Yıldız, Osman Onur Can ve Yusuf Kısa üstlendi. (Kaynak: www.cihangiratolyesahnesi.com

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.