‘30 Ağustos özgürlük ve bağımsızlığın simgesidir’

‘30 Ağustos özgürlük ve bağımsızlığın simgesidir’

 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıldönümünü vesilesiyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafında yazılı bir kutlama mesajı yayınlandı....

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıldönümünü vesilesiyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafında yazılı bir kutlama mesajı yayınlandı. Yayınlanan mesajda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıldönümünü ülkemizi anlamsız bir savaşa sokmak isteyen çığırtkanların tehdidi altında kutlandığı açıklandı. 

ÖZGÜRLÜĞÜN VE BAĞIMSIZLIĞIN BEDELİ ÖDENİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti, özgürlük ve bağımsızlığının bedelini, Kurtuluş Savaşı ile ödemiş olduğu belirtilen açıklamada, “Bugün hiç kimse bizden,  “Yurtta barış, dünyada barış!” ilkesini yaşatmak için çaba göstermemiz gerekirken, Ortadoğu’yu din ve mezhep çatışmalarıyla kan gölüne çeviren, insan yaşamını ve haklarını hiçe sayan, kendi çıkarları için Ortadoğu’da yeni haritalar çizmeye çalışan güç odaklarından herhangi birinin yanında yer almamızı istemesin” denildi. 

SAVAŞA HAYIR DEMELİYİZ

Ülkemizin güvenliği, sağlığı, yönetsel, ekonomik, sosyal, siyasal, eğitsel, çevresel pek çok sorununun çözümü, tüm yurttaşlarımızın fırsat eşitliği ve sosyal devlet ilkeleriyle, barış içinde, çağdaş eğitimden yararlanmasında yatmakta olduğu ifade edilerek, “Ancak eğitilmiş, bilgili ve bilinçli kitlelerle coğrafyamızdaki yoğun karmaşa ve sorunların üstesinden gelebiliriz. Bu nedenle en güçlü biçimde “Savaşa hayır!” demenin getireceği bedel ne olursa olsun, biz yurttaşlar olarak bu bedeli ödemeye hazırız” diye belirtildi. 

 TARİHTEN DERS ÇIKARILMALIDIR

Ülkemizi maceralara sürüklemek isteyenler, tarihin maceracıları bağışlamayan tutumundan ders çıkarmaları gerektiğini açıklanarak, “30 Ağustos, ulusumuzun “özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır.” 30 Ağustos, bir ulusun, kahraman ordusunun önderliğinde, yedisinden yetmişine, kadınından erkeğine,  malından canına, tüm varlığını ortaya koyarak özgürlük ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesidir. “Bir ulusun yaşamı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir.” diyerek yaşamlarını ortaya koyan başta eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz” diye açıklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.