2024 Hıdırellez Ne Zaman? Bahar Bayramı Ritüelleri ve Dilek Duaları

2024 Hıdırellez Ne Zaman? Bahar Bayramı Ritüelleri ve Dilek Duaları

Baharın müjdecisi Hıdırellez, her yıl olduğu gibi 2024'te de coşkuyla kutlanmaya hazırlanıyor. Geleneksel inanışlara göre, Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu bu özel günde yapılan dualar ve ritüeller, umutların yeşermesine vesile oluyor. Peki, 2024 Hıdırellez Bayramı ne zaman başlıyor, bu özel gün nasıl kutlanır ve hangi dualar okunur? İşte tüm detaylar...

Hıdırellez, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da 5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak. Bu tarihler, geleneksel takvime göre baharın başlangıcı ve doğanın uyanışını simgelemektedir. Hıdırellez günü, özellikle dileklerin kabul olduğuna inanılan bir zamandır ve pek çok kişi bu günü özel ritüellerle kutlar.

Hıdırellez Ritüelleri ve Duaları

Hıdırellez gecesi, genellikle gül ağaçlarının altına dilek kağıtları asılır veya para bırakılır. Bu ritüeller, bolluk ve bereketin simgesidir. Dilekler, akşam ezanı vakti yapılarak gül ağacına asılır ve ertesi sabah erkenden toplanır. Dileklerin kabul olması için okunan Hıdırellez duası şöyledir:

"Bismillahirahmanirahim, Bin bir adım bir adım /Allah bir adım adım / Kerim kerem Allah /Başımda bir duman var yardım eyle ya Allah / La ilaha illallah muhammeden resullullah yetiş imdadıma hızır ile Allah birsin sen kulla mişersin biz gibi kulların yardımcısı sensin hızır deryada erdim murada amin."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.