Yetkililerin 18 Temmuz 2025 Cuma günü gerçekleştirdiği ölçümlere göre, barajda su seviyesi yüzde 53 olarak kaydedildi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu oran yüzde 61 seviyesindeydi. Aradaki yüzde 8’lik düşüş, su kaynakları açısından endişe verici bir tabloyu gözler önüne seriyor.
SICAKLIKLAR ARTIYOR, YAĞIŞ YOK
Meteoroloji verilerine göre Kocaeli’yi önümüzdeki günlerde de yağışsız ve bunaltıcı sıcaklıklar bekliyor. Bu durum, barajdaki su seviyesinin daha da gerileyeceği yönündeki endişeleri artırıyor.
Uzmanlar, özellikle yaz aylarında su tüketiminin artması ve yağışsız günlerin devam etmesi halinde zorunlu su tasarrufu önlemlerinin gündeme gelebileceğine dikkat çekiyor.
SAPANCA TAKVİYESİ YETERSİZ KALDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Yuvacık Barajı'ndaki seviyeyi koruyabilmek için Sapanca Gölü’nden su aktarımı yapmayı sürdürüyor. Ancak mevcut sıcak hava koşulları ve buharlaşma oranının artması, bu desteğin yeterli olmasını engelliyor.
Yetkililer, baraj seviyelerinin kritik noktaya ulaşmaması için vatandaşları suyu dikkatli ve bilinçli kullanmaları yönünde uyardı.