Yeni bir yol

HANİFİ SURUN

Ünlü Kartaca'nın İspanya ordusunun komutanı Hannibal’ın güzel bir sözü vardır.

"Ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız"

Bu sözü zaman zaman merhum İsmail Kadı’dan duyardım.

Zor günler veya durumlarda hiç umudunu kaybetmeden hep bunu sözü söylerdi merhum İsmail Kadı.

Önceki gün gazetemizin 22’nci kuruluş yıldönümünü kutladık.

Gazetemize gelerek bu günümüzü kutlayan ve sevincimize ortak olan, gelemeyip çiçek gönderen veya telefonla arayarak kutlayan tüm herkese teşekkür ediyorum.

Başta siz değerli okuyucularımız olmak üzere bugünlere kadar desteklerini bizlerden esirgemediğiniz Yeni Haber Gazetesi bugün 22 yaşında.

Gazetemizin kuruluş yıldönümü vesilesiyle gazetemizin imtiyaz sahibi merhum İsmail Kadı’nın eşi Sayın Şenel Kadı hiç üşenmemiş kendi elleriyle yapmış olduğu pastayı, böreği ve kekleri alıp gazeteye geldi.

Tüm gazetedeki personeli çağıran Sayın Şenel Kadı gazetemizin kuruluş yıldönümü vesilesiyle getirmiş olduğu pastayı gazetemizin genel yayın yönetmeni Sayın Ahmet Zeki Ayar ve Sayın Barış Ayar ile birlikte pastayı kesti.

Pastanın kesiminden sonra yine Sayın Şenel Kadı kendi elleriyle yapmış olduğu böreklerden ve keklerden tabaklara koyup hepimizin yemesi için ikramda bulundu.

Ne yalan söyleyeyim ayıptır söylemesi kısır başta olmak üzere Sayın Şenel Kadı’nın yapmış olduğu tüm börekler ve kekler son derece lezzetli idi.

Gazetemizdeki personelle birlikte çektirdiğimiz hatıra fotoğraflarının ardından Sayın Şenel Kadı her birimize ayrı ayrı teşekkür etti.

Yeni Haber Gazetesi’nin bugünlere gelmesinde tüm personelin emeği olduğunu ifade eden Sayın Şenel Kadı’ya da şahsım adına ben de kendisine teşekkür ediyorum.

Yapılan kısa teşekkür konuşmalarının ardından gazetedeki personeller arasında başladı koyu sohbet.

Sohbet devam ederken bir ara Sayın Şenel Kadı güzel bir söz söyledi.

“İsmail Bey de mutlaka bir yerlerden bizleri izliyordur.”

Bundan tam 22 yıl önce ‘Merhaba’ diyerek yayın hayatına başlatan Yeni Haber Gazetesi’nin kurucusu merhum İsmail Kadı’ya bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

Evet, Sayın Şenel Kadı’nın da dediği gibi merhum İsmail Kadı bir yerlerden bizleri izliyordur.

Bizleri oradan bir yerden izlediğini biliyoruz.

Kurduğun gazeten bugün 22 yaşında genç bir delikanlı.

Tıpkı ilk günkü gibi bizlere gösterdiğin ve emanet ettiğin gazetene sahip çıkıyoruz.