Üniversiteler Birliği Ortak Toplantısı Gerçekleşti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında, Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde Doğu Karadeniz Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) ve Batı Karadeniz Bölgesi Üniversiteler Birliği Ortak Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de katıldı. Üniversiteler arasındaki akademik ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesi, ortak projelerin artırılması ve bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, yükseköğretim kurumları arasındaki bilgi ve deneyim paylaşımının güçlendirilmesine yönelik konular ele alındı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, üniversitelerin akademik birikim ve araştırma imkânlarının ortak projeler aracılığıyla bir araya getirilmesinin bilimsel üretim gücünü artıracağını belirtti. Rektör Cantürk, üniversiteler arasındaki bilgi ve deneyim paylaşımını güçlendiren bu tür buluşmaların yeni iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, yükseköğretime sunduğu katkılar ve değerlendirmeleri dolayısıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, toplantıya ev sahipliği yapan Sinop Üniversitesine teşekkür etti.​

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri