Türk Metal Gebze’de Teke ile devam

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin kongresinde başkanlığa yeniden Mustafa Teke seçildi. Güvenoyu alan Teke, “Sendikasız tek metal işçisi kalmasın diye çalışıyoruz” dedi

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin beşinci olağan genel kurulunda mevcut şube başkanı Mustafa Teke yeniden başkanlığa seçildi. Şekerpınar’da Ramada Otel’de gerçekleşen, Türk Metal Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrül Kavlak’ın da katıldığı kongrede seçime Mustafa Teke başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Teke başkanlığındaki yönetim Mustafa Keleş, Esat Alan, Cevdet Dönmez ve Adem Metiner’den oluştu. Katılımın çok yoğun olduğu kongrede Türk Metal delegeleri ve üyeleri gerek sendikaları, gerek genel başkanları Pevrül Kavlak lehine coşkulu tezahürat ve destekte bulundu.

 

DİVAN

Kongre divanı Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak başkanlığında Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal, Gebze Dilovası Şube Başkanı İsmail Çiçek ile Gebze 1 No’lu Şube delegeleri Pınar Gökdemir ve Yakup Zorlu’dan oluştu.

 

KATILIM

Kongreye Kırıkkale’den Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Türk-İş 1’nci Bölge temsilcisi Adnan Uyar, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir ve Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü ve 2019 yerel seçimleri Çayırova Belediye Başkan adayı İlhami Bayrak, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Salih Palaz, Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan ile birlikte Türk Metal’in genel merkez yöneticileri ve ülke genelinden şube başkanları, şubenin örgütlü olduğu işyerlerinden yöneticiler, delegeler katıldı.

 

SENDİKASIZ TEK METAL İŞÇİSİ KALMASIN

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke kongrenin açılışında yaptığı konuşmada tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisine alan Covid-19 salgınının hayatımızı derinden etkilediğini söyledi. Teke, “Salgın döneminde gördük ki nerede bir kriz var bunun sonucunu emekçiler ödüyor. Dünya salgına karşı ne yapacağını bilemezken sayın genel başkanımızın emekçiler için imzaladığı protokolle en ufak bir kaybımız olmadı. Salgın sürecinde hiçbir arkadaşımızın ekonomik kayıp yaşamaması için Türk Metal Gebze 1 Nolu Şube olarak var gücümüzle çalıştık. Biz sendikasız çalışan tek bir metal emekçisi kalmaması için çaba gösteriyoruz” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

Gebze 1 Nolu Şube olarak örgütlenme çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüklerini kaydeden Teke, “Süreçte yaşadığımız zorluklar bizim metal emekçisiyle aramızdaki bağı güçlendiriyor. Birlik ve dayanışma sürecinin meyvelerini alacağımız bir süreç içerisindeyiz. Ekonomik koşulların daha da kötüleştiği bu dönemde, sırtını sendikasına dayamış emekçi kardeşlerimiz, sizlerle mücadele etmeyi bekliyor. Bu yolun sonunda kazanacağımızı biliyoruz. Gebze işçisi Türk Metal Sendikası’na bambaşka bakar, sendikasını tutkuyla sever. Biz Türk Metal Sendikası olarak, birbirine güvenen büyük bir aileyiz” diye konuştu.

Kongrede Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak’ın konuşmasının ardından konuklara söz verildi. Döneme dair raporların onaylanmasının ardından Şube Başkanı Mustafa Teke bir kez daha söz alarak yönetimine gösterilen güvenden ötürü teşekkür etti. Teke, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak’a da günün anısına vazo hediye etti.

YÖNETİM KURULU ASİL

Mustafa Teke (Şube başkanı), Mustafa Keleş (Şube sekreteri), Esat Alan (Şube mali sekreteri), Cevdet Dönmez (Şube teşkilatlanma sekreteri), Adem Metiner (Şube eğitim sekreteri)

YÖNETİM KURULU YEDEK

Muhammed Yıldırım, Arif Derebaşı, Gani Gürbüzer, Mehmet Uyanmaz, Hakan Öztürk

DENETLEME KURULU ASİL

Yavuz Kömürcü, Muhammed Yıldırım, Necmi Diler

DENETLEME KURULU YEDEK

Hasan Köse, Selçuk Taştekin, Yavuz Gökçe

DİSİPLİN KURULU ASİL

Arif Derebaşı, Kemal Koç, Mustafa Porsuk

DİSİPLİN KURULU YEDEK

Mehmet Çoturoğlu, İsmail Sevinç, Ahmet Kudu

ÜST KURUL DELEGELERİ

Mustafa Teke, Mustafa Keleş, Esat Alan, Cevdet Dönmez, Adem Metiner, Necmi Diler, Arif Derebaşı, Tuğba Ateş, Gani Gürbüzer, Muhammed Yıldırım, Yavuz Kömürcü, Mustafa Porsuk, Selçuk Taştekin, Hakan Öztürk, Yavuz Gökçe

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri