Türk heykel ekibi Avrupa’dan ödülle döndü

Türk heykel sanatını uluslararası arenada gururla temsil eden Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Konak ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çınar, Temmuz 2026’daki yoğun Avrupa takvimine muhteşem bir başlangıç yaptı. Akademisyen sanatçılardan oluşan başarılı ekip, katıldıkları 15th Valloire Straw and Hay Sculptures Contest den ikincilik ödülüyle ayrıldı.

Geçici heykel sanatı alanında dünyanın en prestijli etkinlikleri arasında gösterilen Valloire’da, doğal malzemeleri sanata dönüştüren Konak ve Çınar, jürinin ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Daha önce aynı kentte düzenlenen kar heykel yarışmasında da ikincilik elde eden ekip, bu kez farklı bir malzemeyle formun sınırlarını zorlayarak başarılarını taçlandırdı.

Bu başarıların sadece bir ödül olmadığını, Türk kültürünün ve akademik birikiminin dünya sahnesindeki izleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ceyhun Konak sırada İtalya’daki organizasyon olduğunu söyledi

Kocaeli Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin vizyoner desteğini arkasına alarak bugüne kadar 12 farklı ülkede Türk bayrağını dalgalandıran ikili, bu ödülle birlikte koleksiyonlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri