TÜBİTAK Fen’e rekor başvuru

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye’nin ilk ve tek TÜBİTAK Fen Lisesine Merkezi Yetenek Sınav sonuçlarının açıklandığını söyledi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye’nin ilk ve tek TÜBİTAK Fen Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı Merkezi Yetenek Sınavına LGS’de yüzde 1’lik başarı dilimine giren 2.225 öğrenci katıldığını söyledi. Mandal’ın verdiği bilgiye göre 90 kişilik asil listeye giren öğrencilerin kesin kayıtları 19 Temmuz’dan itibaren yapılacak.

 

HAZIRLIKLA 5 YIL

TÜBİTAK Fen Lisesinde geleceğin bilim yıldızları ile lider araştırmacılarının yetişeceğini anlatan Prof. Dr. Mandal, “Lisemiz hazırlık dahil 5 yıl olup sınıflar 30’ar kişi. Tamamı burslu okuyan öğrenciler TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde staj imkanıyla kariyerleri boyunca mentorlük desteğinden karşılıksız olarak yararlanacaklar” dedi.

 

KİŞİSEL VERİLER

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Türkiye’nin ilk ve tek TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Sınavını kazanan öğrencilerin isim ve okul gibi kişisel verileri KVKK kapsamında olduğundan izinsiz paylaşılamayacağını söyledi.  Mandal, sınava 80 ilden rekor düzeyde başvuru olduğunu, 40 farklı ilden 90 öğrencinin sınavı kazandığını ifade etti.

 

Haber: Barış AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri