TRAFİK SİGORTANIZ VETERİNER MASRAFLARINIZI ÖDÜYOR

KAZA YAPTIĞINIZDA TRAFİK SİGORTANIZ VETERİNER MASRAFLARINIZI ÖDÜYORTrafik kazası sonucu yaraladığınız bir hayvanın tedavi masraflarını sigortanızdan...

KAZA YAPTIĞINIZDA TRAFİK SİGORTANIZ VETERİNER MASRAFLARINIZI ÖDÜYOR

Trafik kazası sonucu yaraladığınız bir hayvanın tedavi masraflarını sigortanızdan almak için neler yapmalısınız?

*Çarptığınız hayvanın tedavisini yaptırıp tedavi masraflarını veteriner hekime ödemeniz gerekir. (Hayvanı veteriner hekime götürüp bırakmanız yetmez, ödemeyi de yapmalısınız)

*Hayvanın veteriner kliniğine trafik kazası neticesinde getirildiğini gösteren bir rapor ile tedavi masraflarının yazılı olduğu faturayı sigorta şirketine ibraz etmelisiniz.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 21. maddesi uyarınca “Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.”. bunu yapmadığınızda suç işlemiş oluyorsunuz.

Karayolları ve Trafik Kanununun “Bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına yahut bir şeyin zarara uğramasına sebep olursa, motorlu aracın bir teşebbüsün unvanı veya işletme adı altında veya bu teşebbüs tarafından kesilen biletle işletilmesi halinde, motorlu aracın işleteni ve bağlı olduğu teşebbüsün sahibi, doğan zarardan müştereken ve müteselsilen sorumlu olurlar.” maddesini gerekçe göstererek, her Türk vatandaşının sahipsiz de olsa hayvanın yaşama hakkını koruma yükümlülüğü olduğunu belirtmiş; tedavi masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılanmasını karara bağlamıştır.

Zaten yaraladığımız insan ya da hayvan olsun insanlık görevimiz onun tedavisini yaptırmak. Tedavi masraflarının da sigorta şirketi tarafından ödenmesi yaşanılan olumsuzlukta olumlu tek nokta.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri