TOSB’un yatırım çalışmaları pandemide de devam etti

Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı pandemi kurallarına uygun salon katılımı ve online katılımla gerçekleştirdi.

2020 yılı faaliyetleri ve yatırımların masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu yaptı. Zorlu bir yılı geride bıraktıklarını fakat bununla birlikte TOSB’un misyonunu gelecek kuşaklara aktarmaya kararlı olduklarını açıklayan Dudaroğlu, “Yıllık 1,7 milyar dolarlık ihracatımız, 2,5 milyar dolarlık ciromuz, 85 faal fabrikamız, 21 yabancı sermayemiz, 17 Ar-Ge ve 1 inovasyon merkezimiz, 36 start up projesi, Hatice Bayraktar Endüstri Meslek Lisesi ve anaokulumuz ile dünyada örnek olan OSB’lerden bir tanesiyiz. Otomotive hizmet veriyoruz ve uluslararası rekabetçilikteki en önemli gücümüz, bir OSB’ye sahip olmamızdır. Her dönem yönetimlere gelecek olan arkadaşlar bu misyonla OSB’mizi daha ileriye taşımak zorundalar. Otomotivciler olarak geçen yılı firmalarımıza göre değişkenlik addetmekle birlikte, yüzde 10 ila yüzde 20 arasında bir kayıpla kapattık. 2021 yılının bütün firmalarımız için çok başarılı geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

TESİS VE BİLİŞİM YATIRIMLARI

TOSB bünyesinde yatırımların birçok kolda sürdüğünü de vurgulayan Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Arsa yatırımı yapmak istemeyen, ülkemizde otomotiv sektörüne yatırım talebinde bulunan global sermayeli firmaların, yatırım yapmasının önünü açarak otomotiv sektörüne destek oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca bir veri merkezi de oluşturmak istediklerini belirten Dudaroğlu “Üyelerimizin münferit olarak yaptıkları lisans, donanım, enerji ve iklimlendirme sistemi yatırımlarını, “TOSB Veri Merkezi” ile konsolide ederek maliyet avantajı sağlamayı, ülke kaynaklarının verimli kullanılması ve teknoloji israfının önlenmesini amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. Dudaroğlu, TAYSAD Akademi – Otomotiv Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Projesi ile de üye firma çalışanlarının uzmanlık - yetkinlik gelişimlerine destek olmayı ve yeni teknolojiler ile buluşmalarını amaçladıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri