TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ: BMİS ve MESS masaya oturdu

MESS’le ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında Grup Toplu Sözleşmesi 7 Ekim itibariyle başladı. Yapılan görüşmelerde 12 madde kabul edildi.

MESS’le ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında Grup Toplu Sözleşmesi 7 Ekim itibariyle başladı.   
Sözleşme görüşmelerine Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar ve sendika heyeti ile şube başkanları,  MESS adına, Yönetim Kurulu üyesi Bora Koçak, MESS Genel Sekreteri Özgür Barut ve öteki temsilciler katıldı.  Toplantıda Birleşik Metal-İş Sendikası ve MESS yöneticileri ayrı, ayrı sunum yaparak TİS’e yönelik olarak görüşlerini açıkladılar.
12 MADDE GEÇTİ
Konuşma ve sunumların ardında maddelerin görüşülmesine geçildi.  Toplantıda 14 madde görüşüldü, bunlardan 12 madde de anlaşma sağlanırken, 2 madde ertelendi. Anlaşma sağlanamayan maddelerden birisi yürürlük maddesi olup, MESS sözleşmenin 3 yıllık olmasını önerirken Birleşik Metal-İş Sendikası ise sözleşmenin 3 yıllık olmasını kabul etmeyeceğini, tartışmayacağını net bir şekilde ifade etti.
Sendikanın sözleşmeden daha fazla işçinin yararlanmasını öngören Kapsam maddesindeki değişiklik teklifi kabul edilmeyerek ertelendi. 
İkinci toplantı 21 Ekim Pazartesi günü, saat 14.00’de yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri