TİP’ten Hebo Yapı grevine destek

Türkiye İşçi Partisi Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık ve partililer Hebo Yapı grevini 15’nci gününde ziyaret edip destek verdi

Özçelik-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlenip yetkiyi almasının ardından sekiz kişinin işten çıkartıldığı Hekim Holding iştiraki Hebo Yapı’da direniş ve direnişe destekler sürüyor. Türkiye İşçi Partisi Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık ve beraberindeki heyet greve 15’nci gününde destek ziyaretinde bulundu. Heyet Özçelik-İş Sendikası Gebze Şube Örgütlenme Uzmanı Orhan Koç ve grevdeki işçiler tarafından ağırlandı.

İŞVERENE HAKARET İDDİASI!

Orhan Koç temmuz ayı içinde örgütlenme çalışmasına başladıkları Hebo Yapı’da çoğunluk tespiti ve yetkinin gelmesinin ardından önce iki, bugüne kadar toplamda sekiz işçinin çıkartıldığını kaydetti. Koç, “Çıkartılan işçilerin işverene hakaret ettikleri öne sürüldü. Ama yazdıkları çıkış yazısı, tam bir itiraf oldu. Maaşlara zam yapılmasına karşın işçileri gaza getirdiniz gibi gerekçelerle işten çıkarmalar gerçekleşti” dedi.

SÖMÜRÜYE DAYALI BİR İŞYERİ

Hebo Yapı’nın geçmişte iki işçinin iş cinayetlerinde öldüğü, sömürüye dayalı bir iş yeri olduğunu kaydeden Orhan Koç aynı alanda üç ayrı fabrikada çalışanların çoğunun müteahhit işçisi olduğunu ve grev sürecinde de müteahhit vasıtasıyla işçi alımının sürdüğünü söyledi.

ÇIKARTILANLAR GERİ ALINIRSA GİDERİZ

Koç, “İşveren; sendikalı işçilere baskıyı arttırdı. Sendikadan istifa edenler oldu. Onları istifa ettiren müdürler de çıkartıldı. Biz direnmeye devam edeceğiz” dedi. Koç, “İşveren, ‘Çıkartılanları alıyor ama sendika istemiyorum’ derse çeker giderim. Derdimiz onların refahlarının artmasını sağlamak” diye konuştu.

Orhan Koç, TİP Gebze heyetine ziyaret ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

İNANDIĞIMIZ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık da parti olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Dolaşık, “İnandığımız şekilde yaşamak istiyoruz. Doğrularımıza, inandığımız değerlere sahip çıkıyoruz. Bu kendi davamız değil, hepimizin davası. Genelde mecliste işçi adına tek söz alan bizim milletvekillerimiz. Onun dışında genelde hep sermaye adına söz alıyorlar. Bizim duruşumuz, hayata bakış açımız budur” dedi. 

 

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri