Tarih Çiler’i haklı çıkardı

HANİFİ SURUN

Bazı kişiler bazı olaylarla özdeşleşir.

Ülkemizde veya dünyanın bir yerinde bir deprem olsa hemen aklıma Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler gelir.

Dün de Kahramanmaraş’ta yaşanan ve birçok ilde yaşanan deprem haberini alır almaz aklıma Nail Çiler’in depremle ilgili sözleri geldi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler hemen hemen her konuşmasında, “17 Ağustos Depremi yaz mevsiminde yaşandığı için depremin hep yazın olacağını sanıyoruz. Ancak ülke ve bölge olarak bir deprem kuşağındayız. Depremin günü, saati ve mevsimi yoktur. Kışın ortasında deprem olduğunu düşünün. En önemli sorun ne olacaktır? Isınma ve barınma. Bunun için depremle ilgili olarak tüm hazırlıklarımızı ona göre almalıyız.”

Çiler’in bu sözlerinin ne kadar yerinde olduğunu ne yazık ki acı bir tecrübe ile yaşadık.

Depremin olduğu Diyarbakır’daki akrabalar ve yakınlarımla dün telefonda konuştum.

Hepsinin durumunun iyi olmasına rağmen en çok havanın soğuk olması ve karın etkili olması nedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını ifade ettiler.

Umarım başta Kahramanmaraş olmak üzere depremin etkili olduğu illere gereken yardımlar yapılır.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile dün telefonda görüşmek istedim.

Ancak Nail Çiler’in sabahın erken saatinde odaya gelerek tüm yönetim kurulu üyeleri ile acil toplantı yaptığını öğrendim.

Gebze Ticaret Odası Medya Sorumlusu Bülent Apaydın ile telefonda görüşüp odanın deprem bölgesi için ne gibi çalışmalar yaptığıyla ilgili bilgi aldım.

Bülent Apaydın, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in tüm oda yönetimi ile olağanüstü toplantı yaptığını ve deprem bölgesine acilen yardım araçlarını göndermek üzere hareket geçtiklerini söyledi.

Yazının başında da dediğim gibi bazı olaylar bazı kişilerle özdeşmiş durumda.

Tarih bir kez daha Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’i haklı çıkardı.

Deprem gerçeğiyle ilgili olarak başta Marmara bölgesi olmak üzere tüm ülke olarak gerekli tedbirleri şimdiden almalıyız.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in ve tüm oda yönetiminin deprem gerçeği ile ilgili olarak yaptıkları ve aldıkları araçların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.

Bunun için de başta Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler olmak üzere tüm oda yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Son olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tah rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.