Suriyelilerin uyum sağlamaları için toplanıldı

Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Toplantısı (SUYE) Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında Kaymakamlık Makamında yapıldı.

Toplantıya; Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Kocaeli Kızılay Toplum Merkezi Başkanı Feyzi Yüce, İl Göç İdaresi SUYE Proje Sorumlusu Furkan Memiş,  İlçe Göç Çalışma Grup Başkanı Egemen Demir, Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Necati Kütük, İstasyon Mahallesi Muhtarı Mehmet Kesgin, Mevlana Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öztürk,  Darıca Göçmen Sağlığı Sosyolog Tuğçe Üzüm Türkmen, Gebze İhh Sorumlusu Adem Çiftçi, Çoban Mustafapaşa Cami Vakfından Nurullah Yıldız,  Nurul Huda Derneği Başkanı  Ahmed Abiad katıldı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Toplantıda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Ülkemiz dünyada en fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke konumundadır. Suriyeli sığınmacıların sosyal uyumu huzurlu bir toplumun inşasında çok önemli bir yere sahiptir. Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) Programı da Suriyeli sığınmacılara faydalı olması açısından ve yerel toplumla birlikte yaşam kültürünün oluşturulabilmesine katkı sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde geliştirilmiştir.

EĞİTİM VERİLECEK

Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi (SUYE) ile ilçemizde yaşayan ve adres kaydı ilçemizde bulunan 18 yaş ve üzeri tüm Suriyeli vatandaşların ülkemizde mevcut eğitimi almalarını kapsayan 8 saatlik bir program olup, yılsonuna kadar tüm Suriyeli vatandaşların Haziran ayına kadar yüzde 50’sinin bu eğitimi almalarını sağlayacağız. Eğitim Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecektir. Bu eğitime başvurular Halk Eğitim Müdürlüğü, Gebze İlçe Göç Çalışma Grup Başkanlığı veya İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının  https://suye.goc.gov.tr adresinden yapılacaktır. Bu kapsamda, mevcut programa katılan Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de yaşama dair bilgi seviyelerinde bir artış olup olmadığının ölçülmesi ve programın değerlendirilmesi amaçlanmıştır” dedi. 

Haber: Barış AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri