Şölen Konyalılar ile devam etti

Darıca Belediyesi 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Konyalılar Derneği’nin düzenlediği program ile devam ederken, Nasrettin Hoca, semazen gösterileri ve yarenlerin yöresel oyunları ile Konya kültürü en iyi şekilde tanıtıldı.

Programdan önce Konyalılar Derneği protokolü Konya ilinin yöresel yemekleriyle ağırlarken, Konyalı yarenlerin yöresel oyunlarıyla başlayan gece semazenlerin sema gösterileriyle devam etti.

KONUŞMALAR YAPILDI

Programda açılış konuşmasını yapan Konyalılar Dernek Başkanı Kazım Olgun, “Böylesine güzel bir ortamda bizlere memleketimizi tanıtma fırsatını veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a ve ekibine teşekkür ediyorum”dedi.

Konyalılar gecesinde bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Konya ilinin güzelliklerini anlatırken, Konya’nın Hz Mevlana, Nasrettin Hoca ve Yunus Emre gibi ilim ve irfan mimarlarını bağrında filizlendiren çok önemli bir şehir olduğunu ifade etti.       

KONYA’LI YARENLER VE KAŞIKS GRUBU

 

Protokol konuşmalarının ardından sahne alan Konyalı yarenler Konya yöresine ait geleneksel oyunlarını Darıca’da sergilerken, uluslararası arenada ülkemize birincilikler kazandıran Grup Kaşıks’ın gösterisi izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Program Konya’lı yerel sanatçıların seslendirdiği parçalarla devam ederken, vatandaşlar gönüllerince eğlendiler. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri