“Sivas’ı unutmadık; unutturmayacağız!”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Murat Kürekci, “28 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde gerici güruhların Sivas’ta Madımak Otelini kuşatarak yaktığı demokrat, toplumcu yazar ve ozanlarımızı sevgiyle, saygıyla ve özlemle anıyoruz” dedi.

28 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan ve Sivas katliamı olarak bilinen Sivas olayları ile ilgili olarak TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Murat Kürekci basın açıklamasında bulundu. Murat Kürekci yaptığı açıklamada, “28 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde gerici güruhların Sivas’ta Madımak Otelini kuşatarak yaktığı demokrat, toplumcu yazar ve ozanlarımızı sevgiyle, saygıyla ve özlemle anıyoruz.  Geçmişten bugüne Sivas’tan Maraş’a, Suruç’tan Ankara’ya, Abdi İpekçi’den Uğur Mumcu’ya, Hırant Dink’e yapılan katliamların ve işlenen cinayetlerin failleri aynı gerici faşist zihniyettir.

“MÜCADELESİNE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu katliam ve cinayetlerle, toplumun aydınlanma kanalları ile toplumsal muhalefetin önünün kesilmesi amaçlanmıştır. Biliyoruz ki, din-mezhep, inanma inanmama ve etnik köken farklılıklarını körükleyerek halk arasında düşmanlık tohumları ekmek, sömürü ve baskı düzeninin sürekliliğini sağlamak için başvurulan daimi bir politikadır. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, Sivas katliamı ve ilerici güçlere yönelik tüm katliam ve cinayetlere karşı demokratik, laik, emeğin ve bilimin aydınlattığı başka bir Türkiye mücadelesine kararlılıkla devam edeceğiz. Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız!” dedi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri