Sanayicilerin ortak sorun demiryolu ulaşımı

  Kocaeli Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kocaeli Sanayi Değerlendirme Toplantısı söz alan oda başkanları, Kocaeli sanayisinde çözülmesi...

 

Kocaeli Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kocaeli Sanayi Değerlendirme Toplantısı söz alan oda başkanları, Kocaeli sanayisinde çözülmesi gerek ortak sorunu demiryolu ulaşımı olarak belirledi.

Sanayicilerin sorunları konuşuldu

 

Kocaeli Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kocaeli Sanayi Değerlendirme Toplantısı Wellborn Otel’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Marka Genel Sekreteri Fatih Akbulut, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, bakanlık temsilcileri, oda başkanları ve sanayici iş adamları katıldı.

 ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

Toplantı da protokolden daha çok iş adamlarının konuşacağını belirten Topaca “Sizlerin sorunlarını dinlemek suretiyle, toplantımızı bakanımızın genel bir değerlendirmesiyle sonlandıracağız. Bugün ülkemizdeki sanayinin önemli merkezlerinden biri olan üretim üssü konumunda olan ilimizdeki sanayicilerimizle bir araya gelip, sayın bakanımız himayesinde ve ilgili bakanlıktaki arkadaşlarımızı da davet etmek suretiyle sizleri dinlemek istedik. Farklı bir çalışma formatında bu çalışmayı düzenliyoruz Bizler daha az konuşup, sizleri konuşturacağız. Sanayicilerle sürekli ortak çalışıyor, beraber sorunları yaşayarak da çözmeye çalışıyoruz” dedi.   

DOLAYLI VERGİ ORANI

Bu duygu ve düşüncelerle, toplantının ilimiz sanayisine hayırlı olmasını, yaşanması muhtemel olan sorunların çözümüne katkı sunmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Topaca’nın konuşmasının ardından KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, oda üyeleri adına belirledikleri sorun ve projelerini katılımcılarla paylaştı. Zeytinoğlu konuşmasında şu başlıklara değindi; “Gelirimizin yüzde 95’i dolaylı vergilerden oluşuyor. 350 tane firmamızın genel müdürlüğünün İstanbul’da bulunması dolaylı vergi oranını artıyor. Kocaeli 2023 yılında 182-200 milyarlık bir üretim hacmine ulaşacağına inanıyoruz. Çevre odaklı sanayicilik için bir takım alt yapı ve donanım eksiklikleri giderilmelidir. Bizim birçok talebimiz planlamalara girmiştir. 

DİLOVASI ULAŞIMI

Sayın bakanımızdan istediğimiz bu planlamaların biraz daha erken faaliyete geçirilmesidir. Dilovası’ndaki OSB yollarının tamamlanması, bölgedeki yerleşim sahalarının taşınması, Körfez’deki güney otoyolunun Altınova bağlantılı olması ve bir demir yolu projesinin de hayata geçirilmesi isteklerimiz arasındadır. Bölgemizdeki en büyük sorunlardan biri insanların taşınması konusudur. Marmaray’ın taşınarak ilimize gelmesini,  Sakarya’ya kadar kapsamasını ve OSB’lerinde bu yol güzergâhı içerisinde bağlantılı yolda olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri