Mitoloji denildiğinde akla genellikle Eski Yunan Mitolojisi’nin geldiğini belirten Arkeolog ve Yazar Kaan Polatlar, Mezopotamya ve Mısır mitolojilerinin Eski Yunan Mitolojisi’ne kaynaklık ettiğini söyledi. Mitolojinin edebiyat ve felsefenin temelini oluşturduğunu ifade eden Polatlar, ilk insanların hayatı anlamlandırmak için mitlerden yararlandığını belirtti. Polatlar, mitolojinin tanrılar, kahramanlar ve devlet kurucularının yanı sıra gök cisimleri ve bunların insan hayatına etkileri gibi konuları da ele aldığını söyledi.
GÖBEKLİTEPE’NİN TARİHTEKİ YERİ
Söyleşisinde Göbeklitepe hakkında da konuşan Polatlar, Göbeklitepe’nin Paleolitik dönem ile Neolitik dönemin başlangıcı arasında yer aldığını söyledi. Polatlar, “Göbeklitepe’yi tam anlamıyla neolitik dönem yerleşimi olarak kabul edemeyiz. Bence Paleolitik dönem kültürüyle daha fazla bağlantılı. Hem yapılar hem de dini ve mitolojik anlayış açısından önceki dönemle benzerlik gösteriyor. Ancak Göbeklitepe iki dönem arasında bir geçiş noktasında bulunuyor” dedi.
“ZORLUKLAR BİZE KULLUĞUMUZU HATIRLATIYOR”
“Senden Sonraki Ben” konulu söyleşide konuşan Yazar Mehmet Ede, hayatın insanın karşısına çeşitli sınavlar çıkardığını söyledi. Ede, yaşanan sıkıntı ve zorlukların insanı güçlendirdiğini, kendisini hatırlamasına ve kulluk bilincini yeniden kazanmasına vesile olduğunu ifade etti.
KİTAP FUARI’NDA SÖYLEŞİLERE BÜYÜK İLGİ
Karamürsel Alp Salonu’nda söyleşi programları yoğun ilgiyle devam ediyor. Yazar, eğitimci, akademisyen ve farklı alanlardan uzman isimler kitapseverlerle buluşuyor. Bu kapsamda Grafolog ve Enneagram Eğitmeni İbrahim Oktay, “Yol Seninle Başlar” adlı söyleşisiyle kitapseverlerle bir araya geldi.