Ozan Alver’in Hayat ve Sanat Yolculuğu

Halil Yeni

 

2016 yılında Ozan Ekmekçi’nin eserleri birçok sanatçı tarafından ‘‘Emekçi Türküleri’’ albümünde toplanmış, 2CD’den oluşan albüm raflarda ki yerini alarak dinleyicilerin beğenisine sunulmuştu.

 

34 eserden oluşan bu kıymetli albümünde Erdal Erzincan, İlkay Akkaya, Hüseyin Turan, Arzu, Tolga Sağ, Tayfun Talipoğlu, Feryal Öney, Pınar Aydınlar, Yılmaz Çelik, Seyfi Yerlikaya, gibi Halk müziğinin tanınmış isimlerinin yanı sıra gelecek vaat eden genç seslere de yer verilmiş ve ortaya harika bir albüm çıkıvermişti.

 

Birbirinden güzel bu ezgiler içerisinde beni derinden etkileyenlerden biride Ozan Alver’in seslendirdiği ‘’Gurbet Kuşları’’ olmuştu. Ozan Alver ile tanışmamız da bu sayede oldu.  

***

1992 yılında Ankara da dünyaya geldi Ozan. Müzik yolculuğunun ilk adımlarını ilkokul öğretmeninin yönlendirmesi üzerine attı. Bu yönlendirme sonrası annesi onu elinden tutup TRT çocuk korosuna yazdıracak, Ozan müzik hayatının ilk tohumlarını böylelikle atacaktı.

 

Lise yıllarında Ankara’nın müzik üretilen mekânlarında sahne almaya başladı Ozan Alver. Ve adını ‘’Güzelcan Türküleri’’ albümünde okuduğu ‘’Kıyı Köşe’’ adlı eser ile duyurmuş oldu. Albümün hazırlık aşamasında Edip Akbayram, Suavi, Hüseyin Turan gibi Türk halk müziğinin önemli isimleriyle aynı stüdyo ortamını ve sahneyi paylaştı.

 

Bu başarılı çalışma sonrası adı ortak albümlerde karşımıza çıkar oldu. ‘’Güzelcan Türküleri’’’nin ardından Ozan Ekmekçi’nin ‘’Emekçi Türküleri’’ albümünde ‘’Gurbet Kuşları’’nı seslendirdi. Halk ozanı Şah Turna için hazırlanan ‘’Şah Turna Türküleri’’ albümünde ise ‘’Gurbet acısı’’ ezgisiyle yer aldı.

 

2022 yılında, sözü Hamdi Gardaş, müziği ise Adem Aslandoğan'a ait olan ‘’Zaman Değil’’ adlı eseri MS Production etiketi ile çıktı. Ezgi çok sayıda dinleyici tarafından beğeni ile karşılandı.

 

Geçtiğimiz günlerde ondan güzel bir haber aldık. Aranjörü ve yönetmeni olan Mustafa Sarıkaya ile yeniden çalışmalara başladığını duyurdu. Anlaşılıyor ki Ozan Alver yeni ezgileriyle yakın zamanda yüreğimize misafir olacak.

***

Ozan Alver hala Ankara’da yaşıyor ve başta Ankara olmak üzere Türkiye 'nin birçok ilinde sahne alarak türkülerini seslendirmeye devam ediyor. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.