Onat’ta işvereni Onat’ın tam merkezinde kınayacaklar

Sendikal örgütlenme sonrası pandemi bahaneli ücretsiz izin uygulamasının sürdüğü Onat Alüminyum’da iki fabrikası olan işverenler Denizli Köyü’ndeki idari bina ve fabrika önünde protesto edilecek. İşçileri sendikaları da destekleyecek

Onat Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin çoğunluğu sağlayıp örgütlenmesinin hemen ardından ücretsiz izine çıkartılan 18 işçinin hak hukuk adalet mücadelesi 18 Ocak Pazartesi günü Gebze’nin Denizli Köyü’ne taşınacak. İşçilerin sözcülüğünü üstlenen Cemil Karateke’den edinilen bilgiye göre basın açıklamasına dair resmi başvurularda bulunup kamu idarecilerinden izin, onay da alındı.

BASINI VE PARTİLERİ

ZİYARET ETMİŞLERDİ

Gebze Denizli’de genel merkezi ve bir fabrikası, Dilovası İMES OSB’de bir diğer fabrikası bulunan Onat’ın idare binası önünde saat 13.00’te gerçekleşecek basın açıklamasında geçtiğimiz hafta içi Gebze yerel basını, iktidar partisi dâhil olmak üzere ana muhalefet ve muhalefet partilerinin Gebze İlçe teşkilat ve örgütlerini de ziyaret ederek destek arayan işçiler pandemi sürecinde Covid-19 bahanesiyle uzatıldıkça uzatılan ücretsiz izin uygulamasına dair isyanlarını haykırıp taleplerini sıralayacak.

SENDİKALARI DA YANLARINDA

 

Öte yandan Türk Metal Sendikası Gebze Şubesi’ne üye olan ancak sendikalarından bağımsız hareket eden işçileri basın açıklaması esnasında Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube de destekleyecek. Şube Başkanı Mustafa Teke gazetemize yaptığı açıklamada kendisinin örgütlü oldukları bir işyerine dair toplu iş sözleşmesi görüşmesi toplantısından ötürü açıklamaya katılamayacağını ancak şube yönetimi olarak Onat Alüminyum’un önündeki basın açıklamasında arkadaşlarının yanında destek için yer alacaklarını söyledi. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EMEK Haberleri