Okuma sanatı kulübü 69. Kütüphaneyi açtı

Kocaeli’nde kitap kurtları tarafından kurulan Okuma Sanatı Kulübü, 5 yılda 300 binin üzerinde kitap toplayıp, 69’uncu kütüphanelerinin kurulmasına vesile oldu.

Kocaeli'nde her ay bir kafede buluşarak farklı bir kitap okuyan grup, 2017'de daha çok kitapseverle buluşmak ve kitap okumaya olan ilgiyi artırmak amacıyla Kocaeli Okuma Sanatı Kulübünü kurdu. Tülay Yanıkoğlu Yazıcı'nın kurucusu olduğu Okuma Sanatı Kulübü, kampanyalarla, yalnızca kitapseverleri bir araya getirmekle kalmadı pek çok öğrencinin de kitaba kavuşmasını sağladı. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet de dağıtan kulüp, Sudan ve Bangladeş’te su kuyuları da açtı. 5 yılda 300 binin üzerinde kitap toplayan Kulüp, 69’uncu kütüphanelerini açtı.

 

69’UNCU KÜTÜPHANE

2022 Yılına birçok proje ile başlayan Kulüp, 2022’nin ilk, toplamda ise 69. Kütüphanenin kurulmasına vesile oldu. Kulübün girişimleri sayesinde, İş insanı Aykut Aslan aile büyüğü olan merhum Mahmut Yıldırım’ın adını ve hatırasını yaşatmak adına maddi ve manevi destek vererek Körfez’de bulunan Çelik Sanayi İlköğretim okuluna kütüphane kazandırılmasına vesile oldu. Okuma Sanatı Kulübü’nde her zamanki gibi kitap desteği ile kütüphaneyi zenginleştirdi.  

 

3 KÜTÜPHANE DAHA KURACAKLAR

Okulda gerçekleştirilen kütüphane açılışına Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Şube müdürü Hüseyin Çınar, okul müdürü İbrahim Yıldız ve okul öğretmenleri, maddi manevi destek veren hayırsever Aykut Aslantaş ile Okuma Sanatı Kulübünün yönetimi katıldı. Açılışta, okul idarecileri, Aykut Aslantaş ve Okuma Sanatı Kulübü’ne teşekkür plaketi verdi.  Ayrıca, Okuma Sanatı kulübü de hayırsever Aykut Aslantaş adına Okuma Sanatı hatıra ormanına fidan bağışlayarak hazırladıkları sertifikasını kendisine sunup teşekkürlerini iletti. Ayrıca Okuma Sanatı Kulübü,  yakın zamanda 3 kütüphanenin daha kurulmasına destek olacaklarını açıkladı.

 

 

 

 

Haber: Abbas ÇAKAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL HABER Haberleri