Öğretmene hediye bütçesini çocukların internetine aktarın

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube uzaktan eğitim sorununun çözümü için Kocaeli Valiliği ile dört belediyeye çözüm başvurusu yaptı. BM üyelerinden gündeme alınmasını istedi. Kaynak olarak 24 Kasım promosyon bütçesini kendinden feragat ederek gösterdi

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 Nolu Şube uzaktan eğitim uygulamalarında; uzaktan eğitimde karşılaşılan ve eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldıran temel aksaklıkları tespit etti. Kocaeli Valiliği tarafından konuya ilişkin bir tespiti ve çalışması olup olmadığını sordu. Şube yetkili olduğu Gebze Bölgesi’ndeki Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Belediyeleri’ne uzaktan eğitime katkı vermesi çağrısında bulundu.

 

BMÜ ÜYELERİNE: GÜNDEME ALINMALI

 

Bülent Metin başkanlığındaki Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube her dört belediyenin meclis üyelerine de çağrıda bulunarak konunun ilk meclis toplantısında ele alınmasını talep etti. Söz konusu önerisine kaynak olarak ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere hediye göndermek için ayrılan bütçeyi gösterdi. Bu bütçenin öğrencilerin ihtiyacına aktarılmasını istedi:

 

VALİLİĞE: SEBEPLER TESPİT EDİLDİ Mİ?

 

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube olarak genel yaşanan sorunları ortaya koyarken yetkililere çözüm için önerilerimiz de var. 11 Aralık 2020 tarihi itibariyle Kocaeli Valiliği’ne uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler için çalışma yapılıp yapılmadığını, bu durumda kaç öğrenci olduğunu ve uzaktan eğitime ulaşamama sebeplerinin tespit edilip edilmediğini sorarak bilgi talep ettik.

 

GEBZE’DEKİ DÖRT BELEDİYEDEN

ÜCRETSİZ İNTERNET TALEBİ

 

Yetki bölgemiz olan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Belediyeleri’ne yazılı talepte bulunarak internet bağlantı sorunu nedeniyle derslere katılamayan öğrenci ve öğretmenler için mahallelerde kablosuz internet ağı hizmetini başlatmalarını, öğrenci ve öğretmenlere bu hizmetin ücretsiz olmasını talep ettik.

MECLİS ÜYELERİNE…

Buradan belediye meclis üyelerine de çağrıda bulunuyoruz, ilk meclis toplantısında bu talebin meclis gündemine taşınarak yerel yönetimlerin eğitime somut katkılar sunmalarını sağlamalıdırlar.

ÖĞRETMENE HEDİYE BÜTÇESİ

ÖĞRENCİ İHTİYACINA AKTARILSIN

Bu uygulamanın bütçesi ile ilgi de bir önerimiz var. 2021 yılı için belediye bütçesinden ayrılan eğitim ve promosyon bütçeleri kullanılmalıdır. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde belediyelerimizin öğretmenlerimize takdim etmiş oldukları kupa, çiçek gibi hediyelere ayrılan bütçeyi, bu olağanüstü süreçte nitelikli bir eğitimden başka talebi olmayan öğrencilerimizin internet ve tablet ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılmasını öneriyoruz.”

MEB’DEN FIRSAT EŞİTLİĞİNE

DARBE VURACAK SINAV MODELİ

Açıklamada ülkemizde uzaktan eğitimin hali ortada iken Milli Eğitim Bakanlığı’nın da geçerli tüm müfredattan sınav yapacağını duyurduğuna dikkat çekilip,” Bu şartlar altında yapılacak sınavlar eğitimde fırsat eşitliğine büyük bir darbe vuracak özellikle dar gelirli ailelerin çocukları eğitim hakkından mahrum kaldıkları yetmezmiş gibi birde sınav tehdidiyle baş başa kalacaklardır” denildi. Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

 

UZAKTAN EĞİTİME DÖNÜŞ

 

“Tüm dünyayı ve ülkemizi olumsuz yönde etkileyen Covid­­­ -19 salgını nedeniyle, eğitimin 23 Kasım 2020 tarihi itibariyle tüm eğitim kurumlarında uzaktan yapılmasına karar verilmiştir.

EĞİTİMDE FIRSAT

EŞİTSİZLİĞİNİ KÖRÜKLÜYOR

Uzaktan eğitim EBA TV ve EBA portalı üzerinden canlı derslerle yapılmaya çalışılıyor. Ancak uzaktan eğitim, anayasal güvence altında olan eğitimde fırsat eşitliğini tamamen ortadan kaldırıyor. Özellikle canlı derslere devam eden öğrenci sayılarında ciddi kayıplar var. Derse katılamayan öğrencilerin önemli bir kısmının uzaktan eğitime katılabilecek tableti, bilgisayarı vb. bir aracı bulunmamakta.  Birçok ailede birden fazla öğrenci olduğu gerçeğini düşünecek olursak tek bilgisayar veya tablette eğitim ihtiyacını gidermeye yetmemektedir.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENDEN

AYRICA ÜCRET TAHSİL EDİLİYOR

İnternet bağlantısının şart olduğu uzaktan canlı eğitime, birçok öğrenci, yeterli kotası olmadığı ya da evlerinde bir internet bağlantısı bulunmadığı için katılamamaktadır. Bakanlığın tanımladığı 8GB kotalı mobil internet birçok derste ‘EBA üzerinden bağlanmıyorsunuz’ mesajı göndererek derse mobil bağlantı ile katılan öğrenciden ve öğretmenden ayrıca ücret tahsil edilmektedir.

Evine internet bağlatmak isteyen birçok aile altyapı yetersizliği ile karşı karşıya kalmakta, çaresizlik içinde çözüm üretmeye çalışmaktadır.” (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri