Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaelililer için sıcak hava uyarısı yaparak, vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrı yaptı.
“Geçtiğimiz hafta boyunca bölgemiz sıcak hava dalgasının etkisinde kaldı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretti. Sakarya ilimizde bugüne kadar ölçülmüş Eylül ayı en yüksek sıcaklık rekoru kırıldı.
Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; dünden (15.09.2017 Cuma) itibaren bir haftalık süre boyunca yine bölgemiz sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ayrıca bölgemiz genelinde yağış beklenmiyor. Bölgemizin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Dün ve bugün bölgemiz hava sıcaklıklarında meydana gelen 2-5 derecelik azalmanın ardından yarından itibaren bölge genelinde tekrar hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor.
Mevsim normallerinin oldukça üzerinde gerçekleşecek en yüksek sıcaklıklardan dolayı yaşanabilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”