Metal iş kolunda TİS görüşmeleri başladı

Arçelik, Bosch, Ford Otosan, Mercedes, Renault, Siemens, Tofaş ve TürkTraktör’ün de aralarında olduğu 186 iş yerindeki yaklaşık 130 bin çalışanı ilgilendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesinde görüşmeler dün başladı.

Özel sektörün en kapsamlı sözleşmesi olma özelliğini taşıyan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesiyle, metal işçisinin yeni dönemdeki mali ve sosyal hakları belirlenecek. Görüşmelerde, işveren tarafını MESS, işçi tarafını ise Türk Metal, Özçelik-İş ve Birleşik Metal-İş sendikaları temsil edecek. MESS, Türk Metal Sendikası ve Birleşik Metal-İş ile yarın, Özçelik-İş Sendikası ile 8 Ekim'de ilk müzakereleri yapacak.
 
 MASADA BİTMESİNİ İSTİYORUZ 
Görüşmeler öncesi Özçelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç yaptığı açıklamada, “Sendika olarak görüşmelerimiz 8 Ekim’de başlayacak. İlk görüşmede bir sonuç çıkmaz. İnşallah metal işçisi için hayırlı sonuçlar çıkar. Görüşmeler masada bitmesini diliyoruz. Bugünkü ekonomik ortamda tabanın sesini dinleyerek sendikamız bir teklif hazırladı. Bu teklifin arkasında hem sendika hem de üyelerimiz sadakatle duracaklar. Görüşmelerin masada bitmesi için de elinden gelen gayreti göstereceğiz. Zam talepleri yüzde 25-26 gibi ama ortalama yüzde 26 gibi. Özçelik-İş Sendikası olarak inanıyoruz ki geçtiğimiz sözleşmede olduğu gibi bu sözleşmeden de üyelerimizin hakkını alarak beklentilerini karşılayarak alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri