Dilovası’nda Belediyesi’nin temizlik işlerini yapan şirketin yetersiz kalması nedeniyle tüm sokak ve caddelerde çöpler dolup taşmış durumda. Özelikle mahalle arasındaki çöplerin uzun aralıklarla alındığı gözlerden kaçmıyor.
Her yere çöplerin hâkim olmasının sebebinin şirketin yetersiz eleman çalıştırmasına bağlanıyor. İlçe olan Dilovası’nda az sayıda temizlik elemanı olması halkı çileden çıkarıyor. Yaz olması nedeniyle alınmayan çöpler etrafa çok kötü koku yayması nedeniyle ilçede temizlik şirketine tepki var.
ÇÖPLER KOKU YAYIYOR
Çöplerin toplanmamasıyla ilgili olarak şikâyetlerini belirten vatandaşlar, “Dilovası’na neden bu çöpü reva görüyorlar. Tüm sokaklar çöplerle dolu. Mimar Sinan Mahallesi’ndeki çöpler insanları canında bezdirmiş durumda. İZAYDAŞ’ın yaydığı koku yetmiyormuş, gibi birde temizlik şirketi tarafından zamanında toplanmayan çöpler etrafa koku yayıyor. Hem kötü bir görüntü oluşturuyorlar, hem de kokudan insanları rahatsız ediyorlar. Kimsenin insanları rahatsız etmeye hakkı yok. Belediye yetkilileri bunları görmüyor mu? Neden müdahale etmiyorlar? Temiz bir toplum, temiz çevreden geçer, yetkililerin bir an önce bu çöp rezaletine müdahale etmesi gerekiyor” şeklinde görüş belirttiler.