Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), akademik kadrosunu güçlendirmek ve bilimsel çıtayı daha da yukarı taşımak amacıyla 30 personel alımı yapılacağını duyurdu. Bu alımların 25’inin profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına, geri kalan müracaatların ise araştırma ve öğretim görevlisi pozisyonlarına ayrıldığı öğrenildi.
ALEST'TEN EN AZ 70 PUAN
Yayımlanan ilanda Tıp Fakültesi için meme kanseri cerrahisinden çocuk hematolojisine, Mühendislik Fakültesi için ise otomotiv ile ultra düşük sıcaklıkta soğutma teknolojilerine kadar çok özel uzmanlık alanları seçildi. Araştırma ve öğretim görevlisi ilanlarında ise adayların ALES’ten en az 70 puan alması istenirken, üniversite senatosunun aldığı kararla yabancı dil barajı pek çok birim için 65 puana yükseltilldi. İlahiyat Fakültesi'ndeki araştırma görevlisi kadrosu için ise Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı hafızlık belgesi şartı aranıyor.
SONUÇLAR AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK
Öğretim üyesi kadroları için başvurular şahsen Personel Daire Başkanlığına yapılırken, araştırma görevlisi adaylarının işlemlerini tamamen internet tabanlı özel bir sistem üzerinden 13 Temmuz 2026 tarihine kadar tamamlaması gerekiyor. Adaylar, sınav ve ön değerlendirme sonuçlarını ağustos ayı içerisinde üniversitenin resmi internet sitesinden takip edebilecekler.