KOTO’da Almanya İstanbul Başkonsolosluğu ile verimli program

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Maiyette Başkonsolosu ve Ekonomi Ataşesi Martin Graf’ı ağırlayan Kocaeli Ticaret Odası, ülke bilgilendirme toplantısı ve saha ziyaretleriyle iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere katkı sunması planlanan verimli bir program gerçekleştirdi

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Maiyette Başkonsolosu ve Ekonomi Ataşesi Martin Graf, Kocaeli Ticaret Odası’nı ziyaret ederek önemli programlar gerçekleştirdi. KOTO Başkanı Necmi Bulut’un Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Murat Barış, Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Efe ve Yusuf Ziya Uludüz ile birlikte ev sahipliği yaptığı program, makam ziyareti ile başladı. Görüşmenin ardından, KOTO Meclis ve Komite üyelerinin yoğun katılımıyla “Almanya Ülke Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Büyük ilgi gören toplantıda katılımcılar, Almanya pazarı, ticaret fırsatları ve iş birlikleri hakkında sorular yönelterek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

KOCAELİ’DE 99 ALMAN SERMAYELİ FİRMA FAALİYET GÖSTERİYOR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli’nin Türkiye ekonomisindeki stratejik rolüne dikkat çekerek, ilin üretim, ihracat ve sanayi altyapısı hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Kocaeli’nin Türkiye imalat sanayi üretiminin %13’ünü, otomotiv üretiminin %44’ünü ve kimya sanayi üretiminin %27’sini gerçekleştirdiğini belirten Bulut, ilin aynı zamanda Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ikinci ili olduğunu vurguladı. Başkan Bulut konuşmasında, Kocaeli’nde faaliyet gösteren 99 Alman sermayeli firmanın, iki ülke arasındaki güçlü ekonomik bağların en somut göstergelerinden biri olduğunu ifade ederek, Almanya’nın hem önemli bir ihracat pazarı hem de stratejik bir tedarik ortağı konumunda bulunduğunu dile getirdi. Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin 2025 yılı itibarıyla 52,3 milyar dolara ulaştığını belirten Bulut, özellikle otomotiv, makine ve elektronik sektörlerinin ikili ticarette öne çıktığını söyledi.

‘İLİŞKİLERİMİZİ DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ’

Başkan Bulut, konuşmasının sonunda Martin Graf’ın ziyaretinin Kocaeli ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, yeni yatırımlar ve iş birlikleri için önemli bir zemin oluştuğunu vurguladı.

GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ POTANSİYELİ

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Maiyette Başkonsolosu ve Ekonomi Ataşesi Martin Graf ise toplantıda yaptığı sunumda Almanya’nın ekonomik yapısı, yatırım ortamı ve Türkiye ile ticari ilişkileri hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. Graf, özellikle sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme alanlarında Türkiye ile Almanya arasında güçlü iş birliği potansiyeli bulunduğunu belirtti.

ALMAN YATIRIMCILAR İÇİN ÖNEMLİ FIRSATLAR

Nazik ev sahipliği dolayısıyla Kocaeli Ticaret Odası’na teşekkür eden Graf, Kocaeli’nin sanayi altyapısı, üretim kapasitesi ve stratejik konumuyla Alman yatırımcılar açısından son derece önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. Graf, iki ülke arasındaki köklü ekonomik ilişkilerin karşılıklı güven, ortak vizyon ve sürdürülebilir iş birlikleriyle daha da derinleşeceğine inandığını vurguladı.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Programın devamında KOTO Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Hüseyin Gezer ve Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Maiyette Başkonsolosu, Ekonomi Ataşesi Martin Graf ve beraberindeki heyet, Kocaeli’nin sağlık alanındaki güçlü altyapısını yerinde incelemek amacıyla Özel Çağın Göz Hastanesi ve Gölcük Medar Hastanesi’ni ziyaret etti. Gerçekleştirilen incelemelerde ilin sağlık hizmetlerindeki kapasitesi ve kalite standartları detaylı şekilde ele alındı. Ziyaretlerin sonunda KOTO Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli’nin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmak amacıyla hazırlanan kapsamlı tanıtım broşürünü Maiyette Başkonsolos Graf’a takdim ederek, sağlık turizmi alanında Kocaeli’nin değerlendirilmesi yönündeki beklentilerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri