Kocaelispor’da hazirun listesi açıklandı

Kocaelispor Kulübü'nün genel kurul öncesi gecikmeli yayımladığı hazirun listesi, camiada şeffaflık tartışmalarına yol açmıştı. Yoğun tepkilerin ardından yönetim, listeyi resmi internet sitesi üzerinden erişime açtı.

Kocaelispor Kulübü, 17 Mayıs 2026’da yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul öncesinde camiada büyük yankı uyandıran hazirun listesi krizini nihayet çözüme kavuşturdu. Seçim kararı sonrası tüzük gereği ilan edilmesi gereken üye listesinin gecikmesi, taraftarlar ve kongre üyeleri arasında ciddi tepkilere neden olmuştu. Bu tepkiler üzerine yönetim harekete geçti.

Kulübün tüzüğüne göre, genel kurul kararının ardından en geç iki gün içinde askıya çıkarılması ve resmi internet sitesinde yayımlanması zorunlu olan listenin gecikmeli paylaşılması, yeşil-siyahlı camiada ‘şeffaflık’ tartışmalarını alevlendirdi. Özellikle sosyal medyada hızla yayılan eleştiriler ve tepkiler üzerine yönetim, beklenen listeyi kulübün resmi internet sitesi üzerinden kamuoyunun erişimine sundu.

TÜZÜK İHLALI İDDİALARI GÜNDEMDEYDİ

Özellikle üyelerin itiraz süresinin kısıtlanacağı ve genel kurul sürecinin tüzüğe aykırı yürütüldüğü yönündeki iddialar, camianın önde gelen isimleri tarafından sert bir dille eleştirilmişti. Listelerin kulüp merkezi ve tesislerde askıya çıkarılmaması, ‘hazirun listesi nerede?’ sorusunun sıkça sorulmasına yol açmıştı.

ÜYELER LİSTEYİ İNCELEMEYE BAŞLADI

Gelen yoğun tepkiler üzerine yayımlanan güncel hazirun listesiyle birlikte, oy kullanma hakkına sahip üyeler için kontrol süreci de resmen başlamış oldu. Üyeler, aidat durumlarını ve listede isimlerinin yer alıp almadığını Kocaelispor’un resmi web sitesi üzerinden kolayca kontrol edebilecekler. Genel kurulun ilk oturumu 17 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamaması halinde, kongrenin 24 Mayıs tarihinde çoğunluk aranmaksızın Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri