Vatandaşların can ve mal güvenliği için Kurban Bayramı öncesi teyakkuzda olan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerde, korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen 3 araç sürücüsünün her birine 100 bin TL idari para cezası uygulandı.
Aynı zamanda kurallara uymayan sürücülerin ehliyetlerine 30 gün süreyle el konulurken, korsan taşımacılıkta kullanılan araçlar ise otoparka çekilerek 60 gün süreyle trafikten men edildi.
YOLCUYA DA CEZA VAR
Kocaeli Emniyeti'nin gerçekleştirdiği denetimlerde sadece yasa dışı taşımacılık yapan sürücüler değil, bu araçları tercih eden yolculara da Karayolları Trafik Kanunu'nun Ek-2/6 maddesi gereğince 3 bin 870 TL cezai işlem uygulandı. Yetkililer, vatandaşların hem can güvenliği hem de maddi mağduriyet yaşamamaları adına yasal ulaşım araçlarını tercih etmelerini istedi.
DENETİMLER SÜRECEK
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, bayram öncesi ve bayram dönemi boyunca vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin hız kesmeden süreceğini belirtti. Emniyetten yapılan resmi açıklamada, “Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak, trafik güvenliği ve trafikte kurallara uymayan sürücülere yönelik denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.
Kocaeli'de Korsan Alarmı! Peş Peşe Yakalandılar
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde yolcu trafiğinin artmasını fırsat bilerek korsan taşımacılık yapmak isteyenlere göz açtırmadı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerle yasa dışı yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri tek tek yakaladı. Yapılan denetimlerde kuralları hiçe sayan sürücülere de, araçları kullanan yolculara da ceza yağdı.
İlk yorum yazan siz olun