Kocaeli Valiliği'nden yeni bir sıcak hava uyarısı daha! Pazar gününe dikkat

Kocaeli Valiliği, son günlerde art arda yaptığı sıcak hava uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerini baz alan Valilik, özellikle Pazar günü itibarıyla (27 Temmuz 2025) bölgede sıcaklıkların yeniden artacağını ve 40 dereceye kadar yükselebileceğini duyurdu.


Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için ciddi risk oluşturuyor. Bu nedenle Valilik, meteorolojinin değerlendirmeleri doğrultusunda yapmış olduğu açıklamada, Pazar günü 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanlarda bulunulmaması konusunda uyarıda bulundu. Etkisini birkaç gün boyunca sürdüreceği tahmin edilen bu sıcak hava dalgasının, 30 Temmuz Çarşamba gününden itibaren yavaş yavaş etkisini kaybetmesi bekleniyor. Vatandaşların açık havada fiziksel efor gerektiren işlerden kaçınmaları, bol sıvı tüketmeleri ve güneş ışığına doğrudan maruz kalmamaları önem taşıyor. Kocaeli Valiliği, alınacak kişisel önlemlerin hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlattı.

İŞTE KOCAELİ VALİLİĞİ’NİN TAM AÇIKLAMASI:

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı. "Hava Sıcaklıkları Hissedilir Derecede Artacak! Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemiz genelinde halen mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının, 27.07.2025 (Pazar) gününden itibaren etkili olacağı tahmin edilmektedir.Hava sıcaklıklarının; Bölgemizde 5 ila 10 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Yüksek hava sıcaklıklarının 30.07.2025 (Çarşamba) gününden itibaren azalacağı tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların İlimizde 40 °C’ye ulaşabileceği tahmin edilmektedir. Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulu"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri