Kocaeli genelinde huzur uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan 'Türkiye Güven Huzur' uygulaması ilimizde 177 ekip, 972 personel ve 1 detektör köpeğin katılımı ile yapıldı.

09:00 ile 23:00 saatleri arasında yapılan uygulamalarda, 5 bin 415 şahıs sorgulanırken çeşitli suçlardan aranan toplam 17 şahıs yakalandı. 1 şahsın üzerinde yapılan aramada ruhsatsız 1 adet tabanca ve 5 adet fişek ele geçirildi. 3 şahsın üzerinde yapılan aramada 27 gram uyuşturucu maddesi, 30 adet uyuşturucu hap, 1 şahıstan av tüfeği ve 2 adet fişek elde edilerek şahıslar hakkında işlem yapıldı. 1 şahsa ise alkollü araç kullanmaktan idari işlem uygulandı.

181 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Uygulama kapsamında 181 araç kontrol edilirken 21 araç sürücüsüne toplam 4 bin 186 TL idari para cezası uygulandı. 1 adet yakalamalı ve hacizli araç yakalandı. İş yerlerinde yapılan uygulamada 270 umuma açık iş yeri kontrol edildi. 4 iş yerine Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. 2 iş yerine Oyun Alet ve Makinaları Hakkında Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılırken 2 adet oyun makinesi ve 248 TL para gerekli işlemler yapılmak üzere muhafaza altına alındı. 1 iş yerine Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefet suçundan idari işlem yapılarak 11 bin 885 TL para cezası uygulandı. 1 iş yerine Kumar Oynatmak için yer temin etmek suçundan adli işlem yapılırken kumar oynadığı tespit edilen 4 şahsa bin 36 TL para cezası uygulandı. Toplam 8 iş yeri hakkında, gerekli işlemler yapılmak üzere tutanak tanzim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri