Laboratuvar Teknisyeni olarak Hastanede görev yapan G.B. isteği dışında “resen” geçici görevle başka hastaneye görevlendirilmesi suretiyle Y.A’nın hastaneye gelmesi için yer açılması için yapılan usulsüz işlem hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Şubede Basın açıklaması yaptı. Çeker yaptığı açıklamada; “Kamu hizmetinin etkin ve verimli olması için temel şartlardan biride kamu çalışanlarının kendi mesleki becerilerinde, kendi kadrolarında çalıştırılması ve adaletin mutlak sağlanması ile ilgilidir.
İzmit Seka Devlet hastanesinde Laboratuvar Teknisyeni olarak görev yapan G.B. isteği dışında “resen” Dilovası Devlet hastanesine geçici görevle görevlendirilmiştir. G.B.’den boşalan yere ise Verem Savaş Dispanserinden aynı ünvana sahip Y.A. isimli başka bir Laboratuvar Teknisyeni geçici görevle İzmit Seka Devlet hastanesine görevlendirilmiştir. Yapılan bu usulsüz görevlendirme bir çok kuşkuyu da beraberinde getirmiştir.
TORPİLLİ BİRİNE YER AÇMAK İSTİYORLAR
Dilovası Devlet Hastanesinde gerçekten personel ihtiyacı varsa Verem Savaş Dispanserindeki personel neden söz konusu hastaneye görevlendirilmemiştir. Söz konusu görevlendirme ile hizmetin gerekleri dikkate alınmamış, adama göre iş kabilinden keyfi uygulamanın ve adam kayırmanın örneği sergilenmiştir. İzmit Seka Devlet Hastanesinden gönderilen Laboratuvar Teknisyeni hizmet gerekliliğinden değil, torpilli birine yer açmak için keyfiyetten gönderildiği kabak gibi ortaya çıkmıştır.” Dedi.