İzmit’te 2. Örgü Festivali 5 Kasım’da başlıyor

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Örgü Festivali, 5-6-7 Kasım tarihlerinde Sabri Yalım Parkı’nda el emeği ürünler, ücretsiz atölyeler ve çeşitli etkinliklerle İzmitlileri buluşturacak.

İzmit Belediyesi, kadın emeğini desteklemek ve el sanatlarının görünürlüğünü artırmak amacıyla 2. Örgü Festivali’ni düzenliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek festival, 5-6-7 Kasım tarihlerinde 13.00-19.00 saatleri arasında Sabri Yalım Parkı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

KADIN ÜRETİCİLERİN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLENECEK

Festival kapsamında kurulacak satış stantlarında kadın üreticilerin özenle hazırladığı örgü ürünleri vatandaşlarla buluşacak. Birbirinden farklı tasarımların yer alacağı stantlar, kadın üreticilerin ürünlerini tanıtmasına ve ekonomik kazanç elde etmesine katkı sağlayacak.

ÜCRETSİZ ATÖLYELER DÜZENLENECEK

Üç gün boyunca örgü sanatına ilgi duyan her yaştan katılımcıya yönelik ücretsiz atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Katılımcılar, örgü tekniklerini yakından tanıma ve yeni beceriler kazanma fırsatı bulurken festival, paylaşım ve dayanışma ortamına da ev sahipliği yapacak.

TÜM İZMİTLİLER DAVETLİ

El emeğini ve kadın üreticilerin emeğini ön plana çıkaracak 2. Örgü Festivali, üretimin, paylaşmanın ve dayanışmanın buluşma noktası olacak. İzmit Belediyesi, 5-6-7 Kasım tarihlerinde Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenecek festivale tüm vatandaşları davet ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR-SANAT Haberleri