İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin'den 29 Ekim Mesajı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda sert eleştirilerde bulundu.

Şirin, Cumhuriyet'i "Türk Milletinin varlığını koruyabilmesinin en büyük teminatı" ve "bir aileye esareti reddedip onurlu yaşamı seçtiği gün" olarak nitelendirdi.

Ancak mesajında, Cumhuriyet'in 102. yılında "Devletin kurumları adeta kişiye bağlı hale gelmiş" ve "liyakat kavramı yerini sadakate bırakmıştır" sözleriyle mevcut yönetimi hedef aldı.

HUKUK DEVLETİ OLMA VASIFLARI ZAYIFLADI

Başkan Şirin, yargının esir alındığını ve ülkenin "hukuk devleti olma vasıflarının zayıfladığı bir karanlık dönemden geçtiğini" öne sürdü. Ayrıca ekonomik yıkım, medya susturulması ve yoksulluğun da bu durumun sonuçları olduğunu iddia etti.

İYİ Parti olarak, "Cumhuriyeti kuran iradenin devamı" olduklarını vurgulayan Şirin, "Korkmadan, eğilmeden, sinmeden" halkın onurunu ve hakkını koruma kararlılığında olduklarını belirterek, "Cumhuru yeniden ayağa kaldırmak için dimdik duruyoruz" dedi.

Şirin, mesajını Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Cumhuriyet kahramanlarını anarak ve "Yaşasın Cumhuriyet!" diyerek sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri