İYİ Çayırova’da 400 delegeden 83’ü Akse’den, 100’ü kadınlardan

30 Kasım’daki delege seçimine hazırlanan İYİ Parti Çayırova İlçe’de Akse Mahallesi, 83 delege hakkı ile 9 mahallenin zirvesinde. Yüzde 25 kota gereği en az 100 delege kadınlardan oluşacak. Binnur Oran Akın başkanlığındaki kadın kolları hazır

2023 genel seçimlerine taze güçle girmek için ülke geneli tüm teşkilatlarında seçim kararı alınan İYİ Parti’de kongrenin ilk ayağı olan delege seçimleri 30 Kasım Pazar günü gerçekleşecek.

İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı’nda da toplam 400 delege, 9 ayrı mahalleden seçilecek. Hangi mahalleden kaç delege seçileceğinde etken son seçimde o mahallede İYİ Parti’ye çıkan oy oranı ve seçmen sayısı/geçerli oy sayısı ile birebir ilişkili. İYİ Parti Çayırova İlçe Sekreteri Necati Apaydın’dan edinilen bilgiye göre ülkemizin tüm mahallelerinde kaç delege seçileceği İYİ Parti Genel Merkezi’nin sistematik bir çalışmasıyla tespit edildi. Hangi mahalleden kaç delege çıkacağı, o mahallede kullanılan geçerli oy üzerinden belirlendi.

İYİ Parti son genel seçim verilerine göre Akse’de yüzde 6.56, Cumhuriyet’te yüzde 6.51, Çayırova’da yüzde 6.33, Emek’te yüzde 4.53, Yenimahalle’de yüzde 4.22, Atatürk’te yüzde 3.92, Şekerpınar’da yüzde 3.46, Özgürlük’te yüzde 2.75, İnönü’de yüzde 2.70 oy oranı edindi.

Delege sayılarında ise nüfus faktöründen ötürü sıralama değişti. Akse’de 83, Cumhuriyet’te 70, Özgürlük’te 64, Yenimahalle’de 49, Çayırova’da 46, Atatürk’te 35, Emek’te 29, İnönü’de 16, Şekerpınar’da 8 delege seçilecek.

KADINLAR HAZIR

Delege seçimlerinde kadın ve gençlik kotası da uygulanacak. 400 delegenin en az yüzde 25’i kadınlardan oluşacak. Bu da en az 100 kadın delege demek. İYİ Parti Çayırova İlçe Kadın Politikaları’ndan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Binnur Oran Akın kadın kolları yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldiği son toplantıda delege seçimlerini değerlendirdi.

HENÜZ, “ADAYIM” DİYEN OLMADI

İYİ Parti Çayırova’da 9 mahallenin üyesi de sandığa Fatih Caddesi üzerindeki İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı’nda gidecek. Oylama işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Seçime blok listeyle gidilmesi halinde, tüm mahallelerde tek liste bekleniyor. İkinci liste çıkmasına günümüz itibariyle olasılık verilmiyor. İlçe Başkanı İlhami Bayrak, henüz resmi açıklamada bulunmasa dahi adaylığına kesin olasılık, kongrede seçime İlhami Bayrak başkanlığında tek listeyle gidilmesine yüksek olasılık veriliyor.  Öte yandan bir süre önce askıya çıkartılan üye listeleri, 28 Kasım tarihine kadar askıda olacak. Listelere bugüne kadar herhangi bir itiraz olmadığı öğrenildi.

BAŞKAN BAYRAK’TAN ÜYELERE ÇAĞRI

Öte yandan İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak sosyal medyadan yaptığı açıklamada delege olmak isteyen parti üyelerine şu çağrıda bulundu: “İlçe Delege Adayı olmak isteyen parti üyelerimizin en geç 28 Ekim 2022 tarihine kadar ilçe teşkilatımızdan temin edebilecekleri matbu dilekçe ile ilçe başkanlığımıza başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kongre sürecimiz Çayırova'mıza, memleketimize ve değerli parti üyelerimize hayırlı olsun” görüşlerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri