Sağlıklı Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında hayata geçirilen program; Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle planlandı. İlimizde program kapsamındaki tüm çalışmalar, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor.
KURULAN STANTTA VATANDAŞLARA YÖNELİK KAPSAMLI BİLGİLENDİRME
Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhundan güç alan program çerçevesinde, ilimiz genelinde kurulan tematik sağlık istasyonları aracılığıyla koruyucu ve geliştirici sağlık hizmetleri toplumla buluşturuluyor. Bu kapsamda, bugün İzmit Seka Devlet Hastanesi ekipleri tarafından Symbol AVM’de kurulan stantta vatandaşlara yönelik kapsamlı bilgilendirme ve tarama hizmetleri sunuldu.Stantta görev alan uzman hemşireler, diyetisyenler ve sağlık profesyonelleri tarafından göz ölçümü, vücut analizi, tansiyon ve kan şekeri ölçümleri gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda risk tespit edilen vatandaşlar, ilgili hastanelerin uygun poliklinik ve uzmanlık alanlarına yönlendiriliyor.Ayrıca sağlıklı beslenme önerileri, doğru el yıkama tekniği, diyabet farkındalığı, organ bağışı, KETEM hizmetleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri hakkında bilgilendirmeler ile sağlıklı gebelik ve sağlıklı doğum konularında rehberlik çalışmaları yapılıyor. Sunulan hizmetler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
KURULAN STANDI ZİYARET ETTİ
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, kurulan standı ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Sağlık ekiplerinden bilgi alan İl Sağlık Müdürümüz, özverili çalışmalarından dolayı personele teşekkür ederek başarılar diledi. Ziyarette Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Ahmet Demirkıran, Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Lütfiye Baştürk Altan ve Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Sarıışık da yer aldı. Program, İzmit Seka Devlet Hastanesi tarafından organize edilen semazen gösterisi ve ney dinletisiyle Ramazan ayının manevi atmosferine uygun şekilde renklendirildi.İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Tüm vatandaşlarımızı, her gün farklı bir sağlık kuruluşumuz tarafından nüfusun yoğun olduğu farklı noktalarda kurulan stantlarımıza, hizmetlerimizden yararlanmaları amacıyla bekliyoruz. Koruyucu sağlık hizmetleriyle toplum sağlığını güçlendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.