İddialar asılsız. Kan bağışı artarak sürüyor

Kızılay Çayırova’da tekrarlanan kongrede başkanlığa seçilen Seyfullah Keskinoğlu önceki dönemlere ait kimi usulsüzlük iddialarının gerçeği yansıtmadığını, gerek genel merkeze gerek şubeye yönelik iddiaların kan bağışlarına olumsuz yansımadığını söyledi

2022 yılını hayli hareketli geçiren Türk Kızılayı Çayırova Şubesi’nde haziran ayında göreve gelen Seyfullah Keskinoğlu başkanlığındaki yönetim basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. Başkan Keskinoğlu, kendilerinin döneminde öne sürülen ancak önceki döneme yönelik, şubede usulsüzlük yapıldığına dair kimi iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Keskinoğlu’na toplantıda şube yöneticileri de eşlik etti. Keskinoğlu şunları kaydetti:

“Şubemize dair birçok dedikodular çıktı. Bu dedikodular üzerine de elimizde bazı verilerin olmasını bekledik. Kayıtlarımıza baktık. Bir takım insanların elinde evraklar vardı ve şubede usulsüzlük varmış gibi lanse ettiler.

GENEL MERKEZİN BİLGİSİ DAHİLİNDE

Ali Öncü’nün şube başkanlığı döneminde, Kızılay Çayırova ile Çayırova Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı, bazı maddeler kondu. Protokolün bizim dönemimizle bağlantısı yok ancak genel merkezin bilgisi dâhilinde yapıldı. Kızılay olarak her kurum ve kuruluşla, Kızılay çıkarına olacak her projede varız.”

Türk Kızılayı’nın dünya genelinde prestijli, partiler üstü bir yardım kuruluşu olduğunu kaydeden Keskinoğlu, “Birilerinin seçim malzemesi yapması doğru değil. Bundan sonra olacaklara ciddi tepkiler vereceğiz. Haziran ayındaki kongremizde yasalara uygun, bir gazeteden (Gebze Hürses) ilan edilerek duyurularak yapıldı. X bir partinin (İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak’ı kast ettiği sanılıyor) suçlamalarını da asla kabul etmiyoruz. Kendilerinin kişisel, şahsi durumları varsa, ne halleri varsa görsünler. Kızılay üzerinden bunu yapmasınlar” dedi.

Başkan Keskinoğlu, “Belediye ile sıkıntımız yok. Biz yine belki yeni bir protokol yapabiliriz Kızılay’ın çıkarları doğrultusunda. Siyasi malzeme olarak kullanmak istedikleri durumda da karşı olacağız. Bizde yasal olmayan bir şey asla olamaz.

Kongre sonrası yetkilerinin de gelmesinin ardından çalışmalara başladıklarını; 2 bin aileye giysi,  dar gelirlilere 10 bin TL nakdi, 41 koli gıda, 40 aileye gıda, 50 koli hijyen kit gibi çalışmalar düzenlediklerini belirten Keskinoğlu, Kızılay Haftası’nda da okullarda etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

DEVLETİN MÜFETTİŞİ VAR. İNCELER

Çeşitli kurum kuruluşlarla yoksullara yönelik projeler tasarladıklarını kaydeden Keskinoğlu yine kuruma yönelik iddialara değinerek, “Benden öncekiler beni ilgilendirmez. Devletin müfettişleri vardır, inceler. İddialar bu dönem ortaya atıldı ama bu dönemi kapsamıyor. Evrakları, protokolü bilmeden nasıl karalama yaparlar, bilemiyorum” diye konuştu.

Keskinoğlu, “Kızılay Genel Merkezi’ne yönelik de çeşitli iddialar zaman zaman ortaya atılıyor. Bu iddialar kan bağışlarına negatif yansıyor mu?” sorusunu Çayırova üzerinden yanıtladı:  “Özellikle Kocaeli bölgesinde hastanelere kan yetiştirilemiyor ama bağışlarda çok ilerleme var. Şube olarak biz de iyi konumdayız. Fabrikalarda da kampanya sürdürüyoruz.

MONDELEZ’DE KÖK HÜCRE

ÇALIŞMASI SONUÇ VERDİ

Mondelez’de (eski Kent Gıda) kan bağışı ve kök hücre araştırması sonucu, 15 yıl boyunca yürüyemeyen yabancı kökenli bir insan sağlığına kavuştu. Kızılay aracı bağış toplamak için ilçemize geldiğinde günlük 40 olan ünite kan bağışı sayısının altına hiç düşmedik. Hatta zaman zaman 40’ın üzerinde bağış olduğunda her gün kan toplanan Gebze’ye yönlendirdiğimiz de oldu.”

Keskinoğlu sözlerine ilave olarak arama kurtarmaya dair eğitimler sonrası kimi tatbikatlara katıldıklarını; olası deprem durumlarına karşın battaniye, çadır gibi teçhizatlara sahip olduklarını belirtip, “Olası depreme hazırız” diye konuştu. Basın toplantısı; ev sahibi Kızılay Çayırova yönetimi ve üyeleriyle konukları, gazetecilerin ve basın mensuplarının günün anısına çektirdiği fotoğrafla sona erdi.

 

Sendikacı başkan Seyfullah Keskinoğlu, Çayırova’da kan bağışlarının artan ivmede sürdüğünü kaydetti.

**

 

Keskinoğlu’nun yerine

Keskinoğlu seçilmişti  

Seyfullah Keskinoğlu; toplantının başında sürece dair bilgilendirdi. 22 Şubat 2022’de Ali Öncü ile Halil Keskinoğlu’nun yarıştığı, Halil Keskinoğlu’nun kazandığı kongre sonrası seçilen Halil Keskinoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nca tespitli, üç dönemden fazla başkanlık yapamama içerikli tüzüğe takıldı. 24 Nisan 2022’de tekrarlanan kongrede başkanlığa aynı zamanda Tek Gıda-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı olan Seyfullah Keskinoğlu seçildi.

Yönetiminde Sebahattin Gürol (başkan yardımcısı), Asım Yazar (sekreter), Abdullah Keskin (sekreter yardımcısı), Ayşenur Aydın Gümrükçü (muhasip), Çayırova İlçe Nüfus Müdürü Gülseren Soslu (veznedar), Rahmi Özkal (üye) yer aldı. Yeni yönetim kongreden yaklaşık iki ay sonra, 15 Haziran 2022’de yetkilerinin gelmesiyle birlikte çalışmalara başladı.

 

Başkan Keskinoğlu’na toplantıda şube yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

 

**

İLK PROJE DARICA’YA KAPTIRILMIŞTI..

 

Çayırova Kızılay

Binası için yeni proje

Kızılay Çayırova’da Halil Keskinoğlu’nun başkanlığı döneminde projesi hazırlanan, yeri de tespit edilen ancak daha sonra Darıca’ya kayan Gebze Ticaret Odası destekli Kızılay projesine dair de soru üzerine konuşan Keskinoğlu, “Ali Öncü döneminde neler olduğunu bilmiyoruz. Yapılacak olan bina Darıca’ya kaydırıldı. Nedenini bilmiyorum. Ancak haziran ayındaki kongremizde GTO Başkanı Nail Çiler söz verdi. Belediye sosyal tesislerinin altında (Sağlık Bakanlığı’na ait olduğu söylenen) bir yer olduğu söylendi. Önümüzdeki haftalarda görüşme yapılacak ve proje hayata geçirilecek” diye konuştu.

 

Başkan Seyfullah Keskinoğlu, Çayırova Belediyesi ile Ali Öncü döneminde imzalanan bir yıl süreli protokolü de gösterdi. Protokole göre özetle; belediye şubeye yer edinme, yerin kirasını ödeme, gerekli durumlarda araç gereç personel, basın baskı işlerinde destek olacak. Şubede çalışmalarının tanıtımında belediye logosuna da yer vererek belediyenin talep ettiği eğitimleri verecek. Çeşitli sosyal destek projeleri üretecek.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri