HKP’den Vali Yavuz’a suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi, Covid – 19 salgını sürecinde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Kocaeli Valisi Serdar Yavuz hakkında da suç duyurusunda bulundu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Covid-19 salgınıyla ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyeleri, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve diğer 80 İl Valisi hakkında, “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu Maddelere Hareket Ederek Görevi Kötüye Kullanma (TCK M. 257)” suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

 

 

ÖLÜMLERE HASTALANMALARA SEBEP OLDU

 

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, “TCK 257 maddeye aykırı hareket ederek binlerce insanımızın hastalanmasına, vefat etmesine, açlık ve yoklukla baş başa kalmalarına sebep olan şüpheliler ki buna gerçek bilim insanı namusuna sahip olmayan, önerilerinin hayat bulması konusunda siyasi iktidara gücü yetmese bile, gerçekleri açıklamaktan imtina ederek, siyasi iktidarı teşhir ederek istifa etmek vb. bir çok yaptırım olanağını kullanmaktan imtina eden Bilim Kurulu Üyeleri de dâhildir, soruşturma başlatılmasını talep etmek zorunlu olmuştur” ifadelerine yer verildi.

 

“YÖNETEMİYORSUNUZ! YÖNETEMEZSİNİZ!”

 

Konuyla ilgili HKP Genel Merkezi, “Halkımızı bile isteye ölüme sürükleyenler, bir gün mutlaka hesap verecekler!” başlıklı açıklama yayınladı. Yapılan Açıklamada, “Bir kez daha söylüyoruz: Yönetemiyorsunuz! Yönetemezsiniz! Çünkü merkezine halkını, insanını değil, ABD, AB Emperyalistlerine uşaklık etmeyi hedef alan politikalarınız var. Siz, ölen ölsün diye düşünüyorsunuz Eyy AKP’giller ve Reisi. Bizse inadına yaşamayı ve yaşatmayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verildi. HKP Kocaeli Gebze İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:

 

NASIL KONTROL ALTINA ALINACAĞI BELLİ

 

“Daha 1930 yılında bir salgının nasıl önleneceği, yönetileceği, onunla nasıl başa çıkılacağı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile belirlenmişken, 2020 yılında insanlarımız Kovid-19 salgınından kırılıyor ne yazık ki.

Evet aşısı yok belki, yeni bir virüs. Tamam. Ancak bu krizin yayılımının nasıl kontrol altına alınıp önleneceği çok somut adımlarla belirlenmiş. Hatta öyle ki, sosyal devlet olma ilkesinin bir sonucu olarak, karantina altına alınan kişi ve yakınlarının imkânları yoksa günlük iaşesinin hükümet tarafından karşılanacağı bile belirlenmiş Kanunun 83. Maddesi’nce..

 

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDIKLARI GEREKÇESİYLE

 

Halkın Kurtuluş Partisi, AKP’giller’in Reisi Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm illerin valileri ve Bilim Kurulu Üyeleri hakkında; “1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu 3/3-4-11-16, 29,54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 64, 67, 71, 72, 83, 276, 277, 278, 279. Maddelere Aykırı Hareket Ederek Görevi Kötüye Kullanma (TCK M. 257)” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Basın açıklamasında ayrıca HKP’nin iktidarında halk sağlığının nasıl korunacağına dair program bilgilendirmesinde bulunuldu.

 

BİZ YAŞATMAYI AMAÇLIYORUZ

 

 

Halkın Kurtuluş Partisi, bugün iktidara gelse yarın uygulayacağı sağlık sorununun çözümünü somutlamıştır, hem de ülkemizin en ücra köşesinden en merkezi yerleşim yerine kadar…Bir kez daha söylüyoruz: Yönetemiyorsunuz! Yönetemezsiniz! Siz, ölen ölsün diye düşünüyorsunuz Eyy AKP’giller ve Reisi. Bizse inadına yaşamayı ve yaşatmayı amaçlıyoruz.” (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri