Hiçbir adayımızı ötekileştirmeyiz

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, hiçbir il başkan adayını ön plana çıkartıp diğer iki adayı ötekileştirmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Örgütü’nün 01 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan kongresi öncesi çok sayıda ilçe örgütü adaylardan birinin lehine açıklamada bulunurken beş delegesi olan Dilovası’nda bu tutumun aksi yönde bir açıklama geldi. CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, “Biz büyük bir aileyiz ve il delegelerimizin iradelerine sahip olamadığımız gibi hiç bir adayımızı da ötekileştiremeyiz” dedi. Aydemir açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
ONURLARI İLE OYNAMA YETKİMİZ YOK
“1 Mart 2020 Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli il başkanlığı seçiminde birbirinden değerli 3 adayımız resmen il başkanlığı İçin adaylıklarını açıkladılar. Öncelikle yapılacak olan seçimimizin ilçelerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim. Ancak ben bir ilçe başkanı olarak hiç bir adayımızı ön plana çıkarıp diğer iki adayımızın onurları ile oynamak kadar herhangi bir hakka ve yetkiye sahip olmadığımı buradan belirtmek isterim. 
PARTİYE ZARAR VERİR 
Biz büyük bir aileyiz ve il delegelerimizin iradelerine sahip olamadığımız gibi hiç bir adayımızı da ötekileştiremeyiz. Son günlerde bazı ilçelerimizin yapmış oldukları ‘Şu ilçe bu adayı destekledi’ gibi basında çıkan haberlerin partimize zarar vereceği düşüncesi ile; Dilovası İlçe Başkanlığı adı altında basında çıkan aday destekleme haberleri asılsızdır. Hiç kimse bizim adımıza bu tür açıklamaları yapma hakkına sahip değildir, saygılarımla.” (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri