Henkel 2021 mali yılına güçlü başladı.

Henkel 2021 mali yılına genel anlamda oldukça iyi bir başlangıç yaptı ve ilk çeyrek itibariyle grup düzeyinde satışlar 5 milyar Euro’ya yaklaştı.

Kuruluş, global Covid-19 salgınının dünya genelinde birçok pazarda yarattığı ve devam etmekte olan sosyal ve ekonomik olumsuz etkilere karşın ilk çeyrekte, yüzde +7,7 oranı ile kayda değer bir organik satış büyümesi ortaya koydu.

Henkel CEO’su Carsten Knobel, “Tüm iş birimlerimizin de katkıları sayesinde, ilk çeyrekte oldukça iyi bir iş performansına ulaştık. Piyasalarımızda süregelen belirsizliğe rağmen endüstriyel talebin beklenenden çok daha hızlı şekilde toparlanması ele alındığında, iş gelişimine ilişkin olarak yılın kalan bölümü için iyimser bir öngörüye sahibiz. Güçlü yıl başlangıcımızın ardından, bugün itibariyle satış ve kar hedeflerimizi yükseltmiş bulunuyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

DENGELİ BİR PORTFÖYE SAHİBİZ

Knobel, “Satışlarımızda ilk çeyrekte görülen kayda değer artış, özellikle tüm iş alanları ve bölgelerde hızla toparlanarak çift haneli yüzde oranlarında organik satış büyümesine ulaşan Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi’nin katkısıyla gerçekleşti. Ayrıca, Beauty Care ile Çamaşır ve Ev Bakım tüketici iş birimlerimiz de organik satış büyümesi elde etti. Bölgesel ölçekte değerlendirildiğinde, ilk çeyrekte sağlanan oldukça iyi satış performansı, gelişmekte olan piyasalardaki tüm bölgelerin çift haneli yüzde oranlarında organik büyüme sağlaması sayesinde gerçekleşti. Henkel’in ilk çeyrekte gösterdiği performans, endüstriyel ve tüketici iş birimlerimizdeki müşterilerimize sunduğumuz başarılı markalar ve yenilikçi teknolojilerle oluşan güçlü ve dengeli bir portföye sahip olduğumuzun göstergesidir. İlk çeyrekte genel ölçekte elde edilen bu çok iyi gelişim aynı zamanda – daha önce benzeri görülmemiş ve hepimiz için zorlu geçen bu dönemde – Henkel’in uzun vadeli başarısına katkı sağlamaya devam eden güçlü global ekibimizin gösterdiği büyük kararlılık sayesinde mümkün oldu.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri