Hacze giden avukatı öldürmüştü, gerekçeli kararı açıklandı

Gebze’de haciz işlemleri için evine gelen 27 yaşındaki avukat Ersin Arslan’ı silahla vurarak öldüren Yavuz Yazıcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gebze’de haciz işlemleri için evine gelen 27 yaşındaki avukat Ersin Arslan’ı silahla vurarak öldüren Yavuz Yazıcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme gerekçeli kararında, "Sanığın hakkındaki haciz ve yargılamanın adil olmadığına dair inancını değil, ‘kendi menfaatine olmayan bir adalete’ bir inancının olmadığını göstermektedir" ifadelerine yer verildi.

 

Gebze’de, 16 Mart 2021 tarihinde haciz işlemleri için evine gelen 27 yaşındaki avukat Ersin Arslan'ı silahla vurarak öldüren Yavuz Yazıcı, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı. Hazırlanan 17 sayfalık gerekçeli kararda, avukat Ersin Arslan'ın haciz işlemi için sanığın evine girmesinin ve evinde bir süre bulunmasının haksız bir davranış niteliği taşımadığı belirtildi.

 

ÖLDÜRME KASTI İLE HAREKET ETTİ

Gerekçeli kararda, sanığın maktulü korkutmak için silahı ile rastgele ateş ettiğini savunduğu, ancak sanığın avukat Ersin Arslan'ı korkutmasını gerektirecek bir durumun mevcut olmadığı kaydedildi. Kararda, evin salonunda ateşlenen tabancadan çıkan iki merminin de maktüle isabet etmesi dikkate alındığında, sanığın avukatı öldürme kastı ile hareket ettiğinin anlaşıldığı aktarıldı.

 

Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ÜST HABER Haberleri