Hacıoğlu: 'Ofislerin konutlara dönüşümü çok zor'

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, kullanılmayan rezidans, ofis ve büro vb. yerlerin konuta dönüştürülmesi çalışmalarını değerlendirdi.

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu yaptığı açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 4 milyon metrekare arz fazlası ofisin konuta dönüştürüleceğini duyurdu. Bu, 50 bin yeni konut demek oluyor. Açıklanan yeni yöntemle beraber var olan iş yerlerinin, ofislerin ve hem iş yeri hem de konut olarak kullanılan yapıların konuta döndürüleceğini anlıyoruz. Bu yapıların ruhsatı ticariden konuta çevrilecek. İş yeri ve konut olarak kullanılan yapılar kat mülkiyeti kanuna göre inşa edildi. İşletmesini açan ve aynı ortamda yaşayan insanların o yapıları konuta döndürmesi için cins değişikliği yapması gerekiyor.

 

SAHİPLERİ İSTEMEZ

Bahsi geçen yapılarda tadilat yapılırken değer kaybı yaşanacak. Değer kaybı olduğu için mal sahipleri bir iş yerine göre daha düşük kiradan o yerleri vermek durumunda kalacak. Kimse mülkünün değer kaybı yaşamasına izin vermez. Bu karar ancak bundan sonra yapılacak olan projelerde uygulanabilir. Çünkü projeler çizilmiş, ruhsatlar alınmış, harçlar ödenmiş, tapu işlemleri yapılmış. Değişim için cins değişikliği şart ama birey buna neden masraf etsin? Cins değişikliği yapmadan ofisler, iş yerleri ve hem iş yeri hem konut olan yapıların konuta dönüştürülmesi mümkün değil” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri