GTÜ’lü akademisyelerin TÜBİTAK Projelerinde büyük başarısı

TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 2022 yılı 2. Dönemi, Gebze Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde yapıldı.

TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 2022 yılı 2. Dönemi, Gebze Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde yapılmış olan 17 başvurudan 5 tanesi, araştırmacı olarak dahil olunan 16 projeden ise 4 tanesi desteklenmeye hak kazandı.

 

Gebze Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Sadettin Haluk Çiftçi “Kişisel Deneyimler ve Bireysel Emeklilik Tasarrufu” başlıklı proje ile, Prof. Dr. Elif İnce “Sızıntı suyu membran konsantresinin kimyasal çöktürme ve elektron hızlandırıcı ile ışınlanarak mevcut sızıntı suyu artırma tesisinde arıtımı” başlıklı proje ile, Prof. Dr. Nuri Öztürk “İnsan Cry1 ve interaktomunun etkileşiminin fonksiyonel karakterizasyonu” başlıklı proje ile, Prof. Dr. Serkan Yeşilot “Fosfazen temelli Pillar[N]Kinon türevlerinin sentezi ve sulu çinko pillerde kullanılabilirlik potansiyellerinin araştırılması” başlıklı proje ile, ve Doç. Dr. Ayten Koç “Leavitt yol cebirlerinin yapı ve temsilleri” başlıklı proje ile doğrudan desteklenmeye hak kazandı.

DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI

Diğer akademisyenler Prof. Dr. Fikret Yıldız “İyon katkılı perovskit güneş pillerinin manyetik alan altında rasyonel dizaynı, üretimi ve karakterizasyonu” başlıklı proje ile, Prof. Dr. Selçuk Toprak “Risk barındıran şev bölgelerinin ağaçlandırma ile güçlendirilmesinde etkili değişkenlerin deneyler doğrultusunda belirlenmesi” başlıklı proje ile, Prof. Dr. Ahmet Ceyhan Gören “Kıyısal ekosistemlerden aktinobakterilerin izolasyonu, seçilen biyoaktif suşlar üzerinde antimikrobial ve sitotoksik aktivite rehberli izolasyon çalışmaları” başlıklı proje ile ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Burak Paç “Paylaşımlı mobil cihazların işletilmesinde ortaya çıkan optimizasyon problemleri”  başlıklı proje ile  araştırmacı olarak desteklenmeye hak kazandı. Ayrıca yürütücü olarak başvurulan 3 proje ile araştırmacı olarak dahil olunan 3 projede sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilecek.

Haber: Barış AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri