GOSB itfaiyesine yeni  araç

Mevcut imkanlarını genişleterek katılımcılarına daha kaliteli hizmet sunmayı hedefleyen GOSB, İtfaiye Müdürlüğü bünyesine, bir araç daha ekledi. Toplamda 4 adet olan araç sayısı, 5’e çıkarıldı. 

Yapılan açıklamada, “Mevcut itfaiye araçları yüksekten kurtarma ve tahliye işlemlerinde zemin seviyesine inmezken, yeni alınan itfaiye aracı  -10 derece açı ile zemine kadar inebilmektedir. Bu sayede yaralı kişilerin, zemin seviyesine kadar inmesi sağlanmakta ve müdahale zamanı kısalmaktadır. Aracın bu özelliği, görevli  İtfaiye personeline güvenlik ve zamanı daha verimli kullanma avantajı sağlamaktadır. 
BİR ÇOK ÖZELLİĞE SAHİP
Mevcut itfaiye araçlarında yangın pompası en fazla 40 bar basınca kadar çıkabilirken, yeni itfaiye aracında basınç, 60 bara kadar çıkabilmektedir. Bu özelliği ile yangın yerinde görevli itfaiye personeline yangına daha etkin müdahale etme imkanı sunmaktadır. İtfaiye aracı üzerinde bulunan 4500 litre su ve 500 litre köpük ile yangın mahallinde su ve köpük ihtiyacı da maksimum düzeyde karşılanabilmektedir.
1994 yılında faaliyete başlayan GOSB İtfaiye Müdürlüğü, bugün 23 personeli ile 7/24 hizmet vermekte ve yangınlara 2-7 dakika arasında müdahale edebilmektedir”denildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri