Komisyon, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı fiziksel, ekonomik, sosyal ve hukuki engellerin ortadan kaldırılması için kapsamlı bir çalışma yürütecek. Türkiye’nin dört bir yanından milletvekillerinin yer aldığı komisyonda, Dr. Gergerlioğlu, uzun yıllardır insan hakları alanında yürüttüğü mücadeleyle tanınıyor.
Gergerlioğlu’nun komisyondaki önceliği, engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimi, eğitim hakkı, istihdamda karşılaştığı ayrımcılık, sosyal destek mekanizmalarının yetersizliği ve kamu kurumlarında erişilebilirliğin sağlanması gibi temel konular olacak.
Komisyonun çalışmaları kapsamında; sivil toplum kuruluşları, uzmanlar, engelli yurttaşlar ve ilgili kamu kurumlarının görüşleri alınacak; yerinde incelemeler yapılacak ve bir rapor hazırlanarak TBMM’ye sunulacak.
Engelli bireylerin hak mücadelesinde uzun süredir ön saflarda yer alan Gergerlioğlu, komisyondaki görevini şu sözlerle değerlendirdi:
“Engelli yurttaşlarımızın her alanda eşit, onurlu ve bağımsız bir yaşam sürdürebilmesi için mücadele edeceğiz. Sadece sorunları tespit etmek değil, gerçek çözümler üretmek için buradayız.” dedi.